Record de vânzări pe platforma online Dacia. Ce modele au comandat clienții din România

Autor: Bogdan Bârliga 28 apr. 2023 Știri auto

Procedura de achiziție a unei mașini noi începe să se schimbe și în România pentru că tot mai mulți clienți aleg să cumpere un autoturism prin utilizarea platformelor de vânzări de pe internet. Majoritatea producătorilor oferă posibilitatea de a configura și a cumpăra un vehicul din fața calculatorului.

Acest aspect este valabil și pentru Dacia: producătorul de la Mioveni a anunțat că a fost înregistrat un nou record în ceea ce privește comenzile primite pe platforma dedicată de e-commerce. Acest site a fost lansat în anul 2018 și include modelele gamei Dacia aflate în stoc, dar sunt listate și oferte exclusive.

Doar în campania de oferte speciale derulată de Dacia în perioada martie – aprilie din acest an producătorul român a primit pe platforma de comerț electronic 1.300 de comenzi ferme. Conform informațiilor oferite de Dacia numărul clienților ce au cumpărat o mașină online de pe platformă s-a triplat față de cifrele înregistrate de-a lungul aceleiași perioade a anului trecut.

Câți români au cumpărat un model Dacia de pe platforma online

De la începutul acestui an, numărul clienților care au comandat online o mașină cu sigla Dacia depășește cifra de 3.400. Acest aspect indică o creștere cu 125% față de numărul celor care au apelat la această modalitate de achiziție în perioada similară a anului trecut. Această cifră reprezintă un nou record atins de Dacia pentru că în primele trei luni din acest an a vândut în România 13.564 de unități.

Modelele care au înregistrat cel mai mare număr de comenzi au fost cele din gama Sandero cu 36% din total. Urmează SUV-ul Duster cu 22% și Logan cu 20%. Dacia a precizat că la comenzile făcute prin platformă au fost preferate versiunile superioare de echipare ale acestor modele.

Platforma de e-commerce Dacia oferă mai multe filtre de selecție pentru fiecare model listat. Un client poate alege versiunea preferată în funcție de preț, culoare, tip de combustibil și dotări. Apoi autoturismul disponibil în platformă poate fi rezervat prin achitarea unei taxe de 500 de Euro (TVA inclus) sau se poate cumpăra mașina prin achitarea integrală a valorii acesteia. Plata se efectuează cu un card bancar prin intermediul unui procesator securizat de plăți. După confirmarea plății livrarea mașinii se poate face în showroom sau la adresa oferită de cumpărător.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Dacia


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide