Record de viteză pe un drum național din România. Era să strice radarul!

Autor: Elena Luchian 02 aug. 2021 Știri auto

Un record de viteză s-a înregistrat pe un drum național din România. Șoferul era cât pe ce să strice radarul. Ce viteză a arătat aparatul?

GALERIE FOTO

Poliția Română a publicat fotografia cu radarul care a înregistrat viteza record pe Drumul Național 65 din județul Olt vineri, 30 iulie, în jurul orei 15:20. Aparatul a arătat viteza incredibilă de 208 km/h, într-o zonă în care limita de viteză era de 100 km/h.

Un echipaj al Serviciului Rutier Olt l-a tras pe dreapta pe vitezoman. La volan se afla un bărbat în vârstă de 31 de ani din județul Craiova. Oamenii legii l-au sancționat pe șoferul grăbit cu amendă contravențională în valoare de 1305 lei și l-au lăsat pieton. Acesta nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliția Română a povestit incidentul pe pagina sa oficială de Facebook. “208 km/h, pe un drum național – mult, mult prea mult, având în vedere tragediile care se pot produce la astfel de viteze!”, atrage atenția poliția. “Dacă imaginile care apar la televizor și în online nu sunt suficiente pentru astfel de șoferi, cu siguranță, vor fi amenda și suspendarea dreptului de a conduce”, adaugă oamenii legii.

Vineri, pe DN 65, polițiștii au dat 36 de amenzi. 28 dintre ele au fost pentru nerespectarea limitei de viteză. 12 persoane au rămas fără permis de conducere.

Viteza, printre principalele cauze ale deceselor pe șoselele din România

Brigada Rutieră a demarat, la nivel național, acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere și sancționarea celor care încalcă legea.

Viteza este una dintre principalele cauze ale accidentelor fatale. Potrivit unei statistici a Poliției Române, în ultimii zece ani (2011-2020), un sfert dintre persoanele decedate în accidente rutiere, în România, și-au pierdut viața în urma unor evevnimente cauzate de viteză.

Mai mult, 23% dintre persoanele rănite grav, pe șoselele din țara noastră, au suferit leziuni tot în urma unor evenimente cauzate de nerespectarea limitelor de viteză.

Weekend-ul trecut, în România, 24 de persoane au murit în accidente rutiere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide