Record sinistru: 24 de morți în accidente rutiere în weekendul 23-25 iulie

Autor: Cristian Agatie 26 iul. 2021 Știri auto

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, traficul rutier a marcat un record sinistru în weekendul 23-25 iulie: 24 de morți în accidente rutiere.

Intră în Galeria FOTO

Statisticile sunt necruțătoare, iar ceea ce ar trebui să învățăm din ele rămâne doar un subiect de breaking news. Este surprinzător de aflat, astfel, că cele mai multe accidente rutiere se produc în condiții ideale de călătorie. Lunea sunt cele mai numeroase, dar duminica sunt cele mai grave accidente, o observație confirmată de weekendul care tocmai s-a încheiat. Dacă este să ne păstrăm încrederea în statistici, iulie nici măcar nu este cea mai sângeroasă lună, ci august, când cei mai mulți români pleacă în concediu.

Nu mai puțin de 17 accidente s-au produs în weekendul 23-25 iulie, potrivit informațiilor furnizate de IGSU. În ciuda eforturilor salvatorilor, 24 de persoane și-au pierdut viața în aceste accidente (vineri, 23.07.2021, 9 persoane în județele AG-1, IS-1, NT-1, OT-1 și SB-5; sâmbătă, 24.07.2021, 5 persoane în județele BV-3 și CV-2; duminică, 25.07.2021, 10 persoane în județele BC-7, BH-2 și SB-1).

O misiune complexă a avut loc vineri, în județul Sibiu, pompierii fiind solicitați să intervină în urma producerii unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme și un autotren, la ieșire din municipiul Sibiu. În urma acestui accident 4 persoane și-au pierdut viața, din cauza impactului puternic și a leziunilor suferite.

Record sinistru: 24 de morți în numai 3 zile!

Cel mai sângeros accident din ultima perioadă a avut loc duminică în județul Bacău, pompierii fiind solicitați să intervină în urma producerii unui eveniment în care au fost implicate un autoturism cu volanul pe dreapta și un microbuz, pe DN 2, pe raza localității Răcăciuni. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că în accident au fost implicate 12 persoane. Având în vedere numărul mare de victime, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. În ciuda eforturilor depuse de salvatori, 7 persoane și-au pierdut viața, din cauza leziunilor suferite, generate de impactul puternic, iar alte 5 persoane au fost transportate la spital.

Tot în cursul zilei de duminică, o altă misiune soldată cu pierderi de vieți omenești a avut loc în județul Bihor, unde echipajele de intervenție au fost solicitate să intervină la un accident rutier produs pe DN 19, pe raza localității Biharia, între 2 autoturisme. În urma evenimentului rutier au rezultat 7 victime, 2 dintre acestea și-au pierdut viața, celelalte fiind transportate la spital, după acordarea măsurilor de prim ajutor.

Numărul mare de accidente soldate cu victime din acest weekend reflectă o nepăsare a șoferilor față de consecințele nerespectării regulilor de circulație. Poliția pare complet depășită de situație, iar legislația actuală lasă nepedepsite comportamentele agresive ale șoferilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide