Record de viteză pe A3 în județul Brașov: 232 km/h

Autor: Marius Vișan 25 aug. 2021 Știri auto

La data de 24 august 2021, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au depistat, în trafic, pe A3, pe raza județului Brașov, tronsonul cuprins între DN73 și DJ 112A, doi bărbați care conduceau autovehicule, având viteze peste limita legală prevăzută de lege pe acel sector de drum.

Un bărbat, în vârstă de 53 ani, din județul Brașov, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, având viteza de 232 km/h, iar un alt conducător auto, în vârstă de 42 ani din municipiul București, a fost depistat conducând un autovehicul, fiind înregistrat de aparatul TruCam cu o viteză de 187 km/h.

Ambii conducători auto au fost sancționați contravențional, în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 Rep. privind circulația pe drumurile publice, totodată, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 zile.

Recordul absolut: 288 km / oră pe autostrada A3

Un șofer a fost înregistrat duminică (22 august) de radar în timp ce circula cu o viteză de 288 de kilometri pe oră pe autostrada A3, tronsonul Câmpia Turzii – Nădășelu. Este un record pentru România. Tot duminică un alt șofer a fost prins tot pe A3, pe tronsonul Câmpia Turzii – Nădăşelu, cu viteza de 252 de kilometri pe oră.

Poliția Română a publicat duminică pe contul de Facebook fotografii cu indicațiile aparatelor radar în cazul celor doi șoferi și cu următorul comentariu: „Sunt imagini la care nu este nimic de comentat, nici măcar din partea celor care se aflau în spatele volanului. Respectivii au fost surprinși și sancționați pe autostrada A3, tronsonul Câmpia Turzii-Nădășelu. Ce timp de reacție poți să ai la o asemenea viteză?”

Precedentele relatări despre cea mai mare viteză depistată în țara noastră cu care a fost surprins un șofer este 276 de km/h, viteză înregistrată în anul 2018.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Rutieră


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide