Formula 1 pe autostradă. Viteza ireală cu care un șofer era să defecteze aparatul radar

Autor: Elena Luchian 23 aug. 2021 Știri auto

Un șofer a vrut – se pare – să defecteze aparatul radar pe Autostrada A3. Viteza cu care a fost înregistrat este similară cu cea pe care o ating monoposturile de Formula 1.

GALERIE FOTO

Vitezomanul s-a crezut, probabil, pe un circuit din Marele Circ. A gonit pe Autostrada A3, tronsonul Câmpia Turzii-Nădășelu, cu viteza cu care septuplul campion mondial Lewis Hamilton conduce plutonul într-o cursă de Formula 1.

Aparatul radar a înregistrat nu mai puțin de 288 km/h. Un avion de linie poate decola la o viteza care o depășește cu puțin pe aceasta.

Un alt conducător auto a încercat, dar nu a reușit să-l egaleze. “Doar” 252 km/h a fost viteza cu care aparatul radar l-a surprins rulând pe același sector de drum în după-amiaza zilei de duminică.

Imaginile au fost publicate pe pagina de Facebook a Poliției Române și au stârnit un val de furie, dar și de ironie. “Dacă vor viteză, să se ducă pe circuit. Dar nu se duc că nu-s suficient de buni. Daca erau vreun schumacher, sigur îi observa cineva. Așa se grăbesc să omoare oameni pe șosele”, scrie enervat un utilizator.

“Șoferi fără minte”, îi ceartă un altul.

Aparatul radar înregistrează viteză record pe autostradă. Poliția a lansat campania împotriva vitezei

Poliția Română a lansat, luna aceasta, campania “Vedere din spital” cu sloganul “Nu accelera spre vacanță!”. Prin această campanie, oamenii legii le atrag atenția șoferilor asupra riscurilor la care se expun atunci când apasă iresponsabil pedala de accelerație.

Campania, care a debutat pe 10 august, se desfășoară la nivel național până la 30 septembrie. Printre acțiunile incluse se află amplasarea unor paturi de spital în benzinării. Una dintre benzinăriile implicate în acțiune se află pe Autostrada Soarelui. Astfel, le aduc aminte conducătorilor auto cât de ușor pot ajunge nu la hotel, ci la spitalul de urgență.

Campania poate fi urmărită pe www.vederedinspital.ro. Mai multe clipuri cu mesaje de conștientizare pentru vitezomani au fost publicate pe YouTube.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide