Recordul mondial pentru cea mai lungă distanță condusă sub apă a fost stabilit cu ajutorul unei Toyota Land Cruiser electrică – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 05 aug. 2023 Știri auto

O Toyota Land Cruiser din 1978 a doborât recordurile de distanță și adâncime pentru conducerea subacvatică. Mașina a fost convertită la un tren de rulare electric.

O echipă formată din australieni care a condus o Toyota Land Cruiser 40 modificată cu un tren de rulare electric spune că a stabilit recordul mondial pentru cea mai lungă distanță condusă sub apă, dar și pentru cea mai mare adâncime. Echipa a condus 7 kilometri prin portul Darwin, ajungând la adâncimi de până la 30 de metri, conform Carscoops.

Echipa formată din mecanice, ingineri și piloți a fost inspirată de o cascadorie similară, care a mai fost încercată în anii 1980, tot de niște oameni din Australia. Echipată cu un snorkel lung de 60 de metri, echipa a încercat să traverseze portul cu un Land Cruiser, motorul s-a calat după 3 kilometri și a mai putut fi pornit.

Pentru noua încercare, echipa a decis să renunțe la motorul termic, care se poate bloca din cauza infiltrări apei. Astfel, în locul motorului original a fost montat un motor electric.

O Toyota Land Cruiser echipată cu un motor electric a doborât recordul pentru cea mai lungă distanță condusă sub apă

Cosmos Magazine relatează că echipa era încrezătoare că ar putea realiza acest lucru, deoarece unii dintre membri echipei au lucrat la proiecte de mașini solare în cadrul universității. Au hotărât să folosească clasicul Land Cruiser pentru că ar fi mai ușor de dezasamblat și de lucrat la el.

„Nu m-ar interesa să fac asta cu un Land Cruiser mai modern”, a spus Glen Summers, un membru al echipei. „(Land Cruieser 40 Series) este perfect pentru asta. Nu trebuie să fie înmatriculat și nu avem nevoie de sisteme de siguranță, pentru că mergem foarte încet… 1 până la 3 kilometri pe oră”.

Deși acea parte a transformării a fost ușoară, fabricarea unei mașini cu energie solară nu te pregătește pentru presiunea apei și pentru riscul mare de electrocutare. Pentru a preveni acest lucru, echipa a îmbrăcat motorul, controlerul și bateriile în ulei de siliciu.

Au umplut cauciucurile cu apă pentru a se asigura că pot face față presiunii. De asemenea, acest lucru a ajutat mașina să rămână scufundată. Deși erau încrezători că grupul motopropulsor va putea face față presiunii, au putut testa mașina plină o singură dată în apă sărată înainte de a face încercarea în portul Darwin.

În ziua de sâmbătă, 29 iulie 2023, în jurul orelor 9 ale dimineții, echipa a pornit încercarea. Se așteptau să ajungă în cealaltă parte a portului în jurul orei 16. Din păcate, deși Land Cruiser-ul a gestionat bine apa, s-a blocat în noroiul de pe platoul portului, încetinind avansarea.

După aproximativ 12 ore, mașina, poreclită „Mudcrab”, a ieșit din adâncurile de pe cealaltă parte a portului și a ajuns pe o plajă pe care așteptau sărbătorirea realizării.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: 7NEWS Australia YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide