Rectificare: Podul Ciurel și Pasajul Doamna Ghica rămân fără bani

Autor: ProMotor 27 apr. 2020 Știri auto

Bugetul Primăriei București trece printr-o rectificare care reduce cheltuielile cu 436 de milioane de lei. Printre obiectivele de investiții care vor pierde bani se numără Podul Ciurel și Pasajul Doamna Ghica, care rămân astfel fără bani. Aceeași soartă o împărtășesc șoseaua Pantelimon și penetrația Prelungirea Ghencea – Domnești.

Intră în Galeria FOTO

Veniturile bugetului Municipiului București urmează să fie diminuate cu 244 de milioane de lei, iar sumele prevăzute pentru diverse obiective de investiții vor fi reduse cu 436 milioane de lei, conform unui proiect de rectificare care figurează pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului General.

Proiectul de rectificare a bugetului Primăriei Capitalei prevede creșteri ale subvențiilor pentru transportul în comun (+280 de milioane de lei) și pentru energia termică (+80 de milioane de lei). De asemenea, mai mulți bani primesc Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (9,4 milioane lei, dintre care 3,9 milioane – hrană pentru oameni) și Grădina Zoologică (4,1 milioane lei).

În schimb, proiectele de infrastructură și întreținerea străzilor din Capitală pierd 235 de milioane de lei. Astfel, se reduc 96 de milioane de lei de la Penetraţie Splaiul Independenţei-Ciurel-Autostrada Bucureşti-Piteşti (podul Ciurel); 45 de milioane de lei de la Pasaj Doamna Ghica; 48 de milioane de lei de la reabilitarea sistemului rutier şi liniilor de tramvai pe Şos. Pantelimon; 25 de milioane de lei de la Penetraţia Prelungirea Ghencea Domneşti şi Supralărgire Bd. Ghencea şi Str. Braşov şi terminal tramvai 41.

În aceste condiții nu ne așteptăm să vedem prea curând finalizarea proiectelor de infrastructură aflate în derulare în București. Iar cei care se așteaptă să circule în siguranță prin București ar trebui să nu se mire de numărul gropilor rămase în asfalt după perioada de iarnă.

În schimb, cultele pot sta liniștite, noul proiect nu menționează nicio reducere a subvențiilor acordate bisericilor. Chiar dacă există un capitol numit „Cultură, recreere și religie” în secțiunea de reduceri bugetare, acesta se referă exclusiv la instituţiile publice de spectacole şi concerte, centrele pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale și sportului, întreţinerea de grădini publice, parcuri, zone verzi, baze sportive şi de agrement.

Instituţiile în cazul cărora se propun cele mai importante diminuări de venituri sunt: Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (38 milioane lei), Creart (29,3 milioane lei), Administraţia Străzilor (22,3 milioane lei); ALPAB (10,2 milioane lei), ARCUB (14,3 milioane lei), Proedus (10,2 milioane lei), Teatrul Odeon (3 milioane lei).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide