Reduceri de personal la Jaguar Land Rover. Pierderi de peste 100 de milioane de dolari

Reduceri de personal la Jaguar Land Rover. Pierderi de peste 100 de milioane de dolari

Autor: Alex Ciutacu acum 2 ani Știri

Cei 40.000 de angajaţi britanici ai companiei Jaguar Land Rover îşi simt iar locul de muncă ameninţat în contextul în care cel mai mare producător auto din Marea Britanie a lansat un plan de reducere a costurilor cu până la 3,3 miliarde de dolari, potrivit The Guardian.

JLR şi-a anunţat planurile săptămâna aceasta după ce a raportat piederi de aproape 117 miliarde dolari în T3, pe fondul unor vânzări sub aşteptări în pieţele din China şi Europa.

Compania a anunţat că îşi va reduce investiţiile pentru anul acesta şi următorul de la 5,8 miliarde dolari la 5,2 mld. dolari, în timp ce încearcă să îşi reducă stocul de vehicule deja construite, iar capitalul de lucru cu până la 650 milioane dolari.

În plus, compania vrea să îşi reducă cheltuielile cu circa 1,3 mld. dolari. Compania a îngheţat angajările momentan, precum şi toate cheltuielile de călătorie ale managementului care nu erau esenţiale pentru companie.

Cu toate acestea analiştii se aşteaptă la mai multe concedieri din partea producătorului auto. JLR a anunţat anul acesta deja 1.000 de concedieri la fabrica din Solihull, după ce vânzările pe modelele Range Rover şi Discovery au scăzut în Marea Britanie, în contextul Brexitului şi al neclarităţii asupra viitoarelor acţiuni pe care le va întreprinde guvernul împotriva motoarelor diesel.

Compania, deţinută de conglomeratul indian Tata, a anunţat în luna septembrie încă o serie de mutări care presupun ca angajaţii de la fabrica din West Midlands să lucreze doar trei zile pe săptămână.

 

 Comentarii
Inchide