Regina mașinilor rulate! Honda Civic și-a demonstrat fiabilitatea într-un mod foarte convingător

Autor: Marius Vișan 17 iul. 2020 Știri auto

Când vorbim despre mașini rulate principala calitate pe care trebuie să o aibă este fiabilitatea. Fiabilitate poate fi un cuvânt oarecum înșelător, pentru că pentru asta ne bazăm pe experiențele altor șoferi, care au avut un anumit model de mașină, care apoi s-a dovedit a fi fiabil în timp.

Britanicii de la CarWow au făcut un experiment care schimbă puțin perspectiva. Au luat trei mașini vechi, dar funcționale (un Ford, un Peugeot și o Honda), cărora le-au scurs uleiul și lichidul de răcire. Apoi, le-au pus câte o piatră pe pedala de accelerație și le-au pornit.

Cine se îndoia de fiabilitatea mașinilor japoneze ar trebui să vadă asta

Ordinea în care motoarele acestora s-au oprit a fost următoarea:

-Ford – 22 de secunde

-Peugeot – 47 de secunde

-Honda – 6 minute și 22 de secunde

Primul a picat Fordul, apoi Peugeotul, însă ce se întâmplă cu Honda este uimitor. Nu doar că mașina rezistă aproape 6 minute și jumătate, dar în aceste minute prezentatorul emisiunii, Mat Watson, reușește să facă și câteva ture cu ea până să se oprească de tot.

Honda Civic + Coca-Cola + Mentos

Și când credeau că Honda și-a dat obștescul sfârșit, ca să zicem așa, cei de la CarWow s-au gândit să mai facă un experiment. Au turnat în motor doi litri de Coca-Cola și au pus și niște bomboane Mentos. Cu acest mix ei au reușit să pornească din nou mașina.

Cu aceleași ingrediente au încercat să repornească și Fordul și Peugeotul, însă fără succes însă.

Honda Civic a ajuns la a zecea generație

Inițial un subcompact, modelul Civic a trecut prin mai multe generații, devenind cu timpul mai mari și mai luxoase, trecând apoi în segmentul mașinilor compacte.

Prima generație Civic a fost introdusă în iulie 1972 ca model cu două uși, urmată de o versiune hatchback cu trei uși în septembrie. Cu un motor transversal de 1.169 cc și tracțiune față, mașina era destul de încăpătoare, în ciuda dimensiunilor reduse.

Inițial și-a câștigat o reputație de mașină cu un consum eficient, fiabilă și ecologică, dar apoi au devenit cunoscute și pentru performanță și sportivitate, în special Civic Type R, Civic VTi, Civic GTi și Civic SiR / Si.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube / Carwow


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide