Registrul Auto Român organizează o licitație pentru realizarea plăcuțelor de înmatriculare

Autor: Ionuț Vîlciu 31 aug. 2022 Știri auto
Registrul Auto Român organizează o licitație pentru realizarea plăcuțelor de înmatriculare

La recomandarea Consiliului Concurenței, Registrul Auto Român organizează o licitație pentru realizarea plăcuțelor de înmatriculare.

Consiliul Concurenței a sugerat Registrului Auto Român să evite crearea unui monopol atunci când vine vorba de realizarea plăcuțelor de înmatriculare care conțin dimensiunile şi masele maxime autorizate ale vehiculelor de transport. RAR a demarat noua procedură de selecţie a producătorilor acestui tip de plăcuţe de înmatriculare.

În perioada 2013-2015, ulterior implementării în România a normativelor europene menţionate anterior, RAR a organizat o procedură de achiziţie publică. În urma acesteia a fost desemnată câştigătoare asocierea SC Marad Concept SRL – SC Vesta Investment SRL. După anul 2015, contractul de colaborare nu a mai fost prelungit. Acest lucru a avut loc în contextul în care majoritatea vehiculelor din România erau deja echipate cu respectivele plăcuţe. De asemenea, vehiculele noi erau echipate din fabrică de către producătorii auto.
Cu toate acestea, au rămas unele vehicule care nu se aliniaseră încă normelor. Pentru acestea au fost solicitate, în continuare, aceste dotări de la SC Marad Concept SRL.

Ce are de făcut Registrul Auto Român?

În cursul acestui an, Consiliul Concurenţei a primit o sesizare referitoare la faptul că doar o companie, SC Marad Concept SRL, realizează aceste plăcuţe.

Ca urmare a discuţiilor purtate de autoritatea de concurenţă cu reprezentanţii RAR, a fost demarată o nouă procedură de selecţie. Ea are la bază aceleaşi cerinţe tehnice şi administrative cu cele stabilite la procedura organizată în anul 2013. Preţul nu mai constituie una dintre condiţiile care să fie luate în calcul, existând astfel posibilitatea ca mai multe oferte să fie declarate conforme, iar ofertanţii să fie nominalizaţi de RAR ca producători autorizaţi de astfel de plăcuţe.

Perioada de depunere a posibilelor oferte este până la data de 10 septembrie 2022. Pe site-ul RAR sunt prezentate şi criteriile tehnice care vor trebui îndeplinite de către ofertanţi.

Sursa: Mediafax

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide