Surpriza avută de un șofer în momentul în care s-a dus la RAR să-și recupereze talonul

Autor: Ionuț Vîlciu 31 aug. 2022 Știri auto

Un șofer s-a prezentat la RAR Bacău pentru a-și recupera talonul. Ajuns acolo pentru inspecție, lucrurile nu au decurs cum el probabil se aștepta.

Modificările sunt foarte populare în lumea auto. Se poate schimba orice la o mașină, dar trebuie să ții cont de niște norme legale și de bun simț. Sunt foarte multe cazuri în care șoferii rămân fără talon fix din cauza modificărilor ilegale aduse mașinilor pe care le conduc. Orice modificare care poate afecta în mod dinamic sau din punct de vedere al noxelor.

Acest lucru s-a întâmplat și în cazul de față. Posesorul Audi-ului A3 a rămas fără talon din cauză că a circulat fără să aibă valabilă inspecția tehnică periodică. El a venit mai apoi la RAR Bacău pentru a-și recupera certificatul de înmatriculare, dar inspectorii RAR nu au fost tocmai de acord. Inspectorii RAR au descoperit câteva lucruri nu tocmai în ordine.

Ce s-a întâmplat cu șoferul rămas fără talon?

În primul rând, posesorul mașinii a circulat fără inspecția tehnică periodică valabilă.

În al doilea rând, mașina nu mai era echipată cu sistemul de filtrare a particulelor DPF. Acesta este un element filtrant, care se află pe traseul evacuării. DPF-ul filtrează particulele mari și nocive pe care motoarele diesel le produc. Astfel, o bună parte dintre ele nu mai ajunge în atmosferă. Pe această mașină, filtrul a fost anulat.

Un alt motiv pentru respingerea mașinii a fost un sistem de evacuare modificat. Din nou, mașina a fost respinsă din cauza unui sistem de tip “exhaust cut-off”, care putea fi activat cu telecomanda din torpedou. Această improvizație face ca evacuarea gazelor și a sunetului să se facă înainte de toba finală.

„Posesorul acestui autovehicul a venit la RAR Bacău pentru redobândirea certificatului de înmatriculare, reținut pentru lipsa ITP. Până aici, nimic anormal am putea spune, cu excepția faptului că a circulat fără inspecția tehnică periodică valabilă. Si cu excepția lipsei filtrului de particule (DPF). Și cu excepția prezenței unui sistem de tipul “exhaust cut-off”, care putea fi activat cu telecomanda din torpedou. Practic, această improvizație face ca evacuarea gazelor și a sunetului să se facă înainte de toba finală.

Lipsa filtrului de particule (DPF), combinată cu schimbarea fluxului normal al evacuării, nu mai asigură încadrarea în norma de poluare specifică acestui autovehicul și reprezintă o modificare neomologată adusă sistemului de evacuare. Pe scurt, motiv de respingere la inspecția tehnică periodică”, a scris Registrul Auto Român pe pagina oficială de Facebook.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Registrul Auto Român


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide