Reîncep lucrările de reabilitare a Podului peste brațul Borcea de pe A2

Autor: Cristian Gubandru 22 feb. 2022 Știri auto

Lucrările de reabilitare a Podului peste braţul Borcea de pe Autostrada A2 vor reîncepe pe 22 februarie și se vor încheia pe 21 aprilie 2022, a anunțat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Astfel, lucrările de reabilitare continuă conform calendarului, avansând cu încă o etapă importantă ce se va încheia odată cu începerea sezonului estival, astfel încât traficul să fie deschis în totalitate pe pod.

Pe perioada lucrărilor, Calea I de circulație, sensul București – Constanța, între km 142+885 și km 148+015 va fi închisă traficului, circulația fiind deviată pe Calea II, unde se va desfășura în ambele sensuri.

Termenul de finalizare al contractului de execuție este data de 25 aprilie 2023

Podul peste brațul Borcea, în lungime de 970 m, este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv, care traversează fluviul Dunărea și, împreună cu podul similar de la Cernavodă, în lungime de 1596 m conectează orașele Fetești și Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea și Muntenia.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Tot luna aceasta au început lucrările de reabilitare la Podul de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2 (între km 155+415 – km 161+479).

Lucrările de reabilitare a Podului de la Cernavodă includ:

  • înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare,
  • înlocuirea sistem rutier,
  • înlocuirea parapetului pietonal și directional,
  • înlocuirea rosturilor de dilatație,
  • lucrări de reparații cu betoane speciale la placa de suprabetonare a viaductelor de acces și la pile,
  • lucrări de refacere a protecției anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât și pe viaductele de acces.

Podul de la Cernavodă, în lungime de 1596 m este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv, care împreună cu podul similar peste brațul Borcea, în lungime de 970 m, traversează fluviul Dunărea și conectează orașele Fetești și Cernavodă, între regiunile Muntenia și Dobrogea. Podul de la Cernavodă este situat pe Autostrada A2, la km 157+600.

Sursa: CNAIR

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.com


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide