Reîncep lucrările la carosabil pe Autostrada A2. Urmează trei luni de haos

Autor: George Cristea 16 feb. 2021 Știri auto

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că reîncep lucrările la carosabil pe Autostrada A2, secțiunea betonată. Urmează trei luni de haos pentru șoferi, până la finalizarea lucrărilor.

Intră în Galeria FOTO

Continuă lucrările de reabilitare de pe Autostrada A2 București Constanța, secțiunea betonată. Începute în 2019, acestea au ca termen de finalizare în septembrie 2021. Totuși, nu s-a lucrat nici pe perioada verii, nici iarna, astfel că starea sectoarelor reabilitate nu este cea mai bună. Practic, ce se repară într-o lună se strică șase luni mai târziu. Anul trecut, reluarea lucrărilor pe acest tronson s-a făcut pe 15 februarie, dar până la final de an anumite sectoare se stricaseră atât de tare încât CNAIR a fost nevoită să solicite constructorului remedierea situației.

Anul acesta, reluarea lucrărilor se face începând cu data de 18 februarie, acestea urmând să fie întrerupte în perioada vacanței de Paște și la începerea sezonului estival. CNAIR a comunicat perioadele și sectoarele de autostradă în care vor opera restricții de circulație pe A2.

Reîncep lucrările la carosabil pe Autostrada A2. Ce sectoare sunt afectate

„Începând cu data de 18.02.2021 se vor relua lucrările de reparații la partea carosabilă pe autostrada A2, București – Constanța, sectorul Fundulea – București, după cum urmează:

  • lotul 1 – calea 2 (Fundulea – București ) între km 17+350 și km 11+500;
  • lotul 2 – calea 2 (Fundulea – București) între km 33+100 și km 27+150.

Astfel, traficul va fi deviat de pe calea 2, Constanța – București, pe calea 1, București – Constanța, și se va institui restricție de viteză la 60km/h. De asemenea, se va închide nodul rutier de la km 15+350 ce face accesul la și de la localitățile Cernica și Bălăceanca și se va restricționa circulația pe breteaua de ieșire din A2 în DN Centura București, pe sensul Constanța – București. În plus, se va interveni și la rosturile de dilatație ale podului Tanganu de la km 18+350”, se arată într-un comunicat al CNAIR.

Participanții la trafic de pe sensul Constanța – București, care vor să circule pe DN Centura București, vor trebui să întoarcă la intersecția cu sens giratoriu de la km 10+500. Lucrările au termen de finalizare 27.05.2021 dar, în perioada 28.04.2021 – 03.05.2021, nu se vor executa lucrări și nu vor fi instituite restricții de circulație. ​Conducătorii auto sunt rugați să circule cu prudență în zona lucrărilor și să respecte restricțiile instituite temporar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide