Un Renault 12, strămoșul Daciei 1300, dă clasă mai multor mașini moderne pe un drum acoperit cu zăpadă – VIDEO

Autor: Marius Vișan 27 ian. 2022 Știri auto

În ultimele zile, Turcia a fost cuprinsă de zăpezi, iar drumurile au devenit rapid aproape impracticabile. Nu și pentru bătrânul Renault 12, care a ajuns vedetă pe TikTok după ce a fost filmat în trafic, urcând cu ușurință pe un drum acoperit cu zăpadă.

Venerabilul model franțuzesc a fost filmat în timp ce urcă cu ușurință pe o șosea acoperită cu zăpadă. Partea interesantă ar fi că acest Renault 12 avansează printre alte mașini mult mai noi și, teoretic, dotate cu sisteme electronice care să le ajută în astfel de situații.

Se poate observa că unele mașini erau oprite pe dreapta pentru că nu puteau urca, iar alte câteva înaintau cu greu. La un moment dat, printre ele, se strecoară acest Renault 12.

Dacia 1300 – ”Regina șoselelor”

”Are cauciucuri mai înguste și taie ușor zăpada…” scrie cineva pe YouTube. ”Nu ar trebui să vă lipsească un manometru din trusa mașinii pt. a scădea presiunea anvelopelor la nevoie așa cum a făcut cel cu Dacia (Renault 12 n.r.)”, completează un alt internaut.

”Fugea RAR-ul după el să-i ia probă de fum”, este un alt comentariu amuzant al unuia dintre cei care au văzut clipul.

VIDEO

Trucia a fost afectată de ninsorile abundente

În cursul zilei de ieri, 26 ianuarie, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie și informează cetăţenii români care intenţionează să se deplaseze în Turcia că există riscul închiderii sau blocării circulației pe principalele șosele care conectează orașul Istanbul cu provincia turcă Trakiya și cu Aeroportul Internațional Istanbul, din cauza ninsorilor puternice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Trafic fail Moldova


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide