Renault a lansat noua generație a utilitarei Master. Vor fi disponibile și două versiuni electrice – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 21 nov. 2023 Știri auto

Renault a prezentat noua generație a utilitarei Master. Cea de-a patra generație va avea inclusiv versiuni electrice, cu până la 410 km autonomie.

Cea de-a patra generație a utilitarei Renault Master a fost dezvăluită oficial. Noul model introduce un design nou, precum și o gamă largă de motorizări în care sunt incluse atât motoare pe motorină, cât și două versiuni complet electrice. În plus, va exista și o versiune alimentată cu hidrogen, care va fi lansată în viitor.

Noua generație a fost complet redesenată, comparativ cu predecesorul său. Observăm un limbaj de design mult mai angular, cu multe linii drepte. Partea frontală este dominată de o grilă de mari dimensiuni, pe care este montat logoul Renault. Tot aici observăm și farurile cu tehnologie LED, cu lumini de rulare pe timp de zi desenate în forma literei C.

Comparativ cu generația anterioară, Renault declară că Master are o caroserie cu 20% mai aerodinamică, ceea ce se va transpune într-o eficiență mai mare, mai ales pentru versiunile electrice. În funcție de nevoile clienților, noua generație va fi disponibilă în 20 de variante de caroserie.

Interiorul lui Renault Master pășește în era digitală

La fel ca în cazul exteriorului, habitaclul noii generații a fost complet redesenat și oferă tehnologii moderne. Pentru prima dată în istoria modelului, Master primește în standard un ecran central de 10 inch și un instrumentar de bord complet digital. De asemenea, exemplarele dotate cu transmisie automată au selectorul transmisiei montat pe coloana de direcție, așa cum am văzut pe noua generație de mașini de la Renault.

Față de vechea generație, habitaclul noului Master este cu 25% mai spațios și păstrează aspecte practice, precum prezența a 3 scaune, dintre care cel din mijloc poate fi rabatat. Astfel, se creează un spațiu de lucru, care include și porturi de încărcare USB-C.

Noul Master este disponibil cu 4 motoare diesel și 2 variante electrice

Clienții vor avea la dispoziție o gamă formată din 4 motoare pe motorină. Doritorii vor putea alege între versiuni cu 105, 130, 150 sau 170 CP. Acestea pot fi cuplate la o cutie manuală cu 6 trepte sau la o transmisie automată cu 9 trepte. Indiferent de varianta de putere aleasă, noile motoare diesel promit să ofere un consum mediu mai mic cu 1,5 litri/100 de km față de generația anterioară.

Pe lângă cele 4 variante de motorizare diesel, noul Renault Master oferă și două versiuni complet electrice. Prima dintre acestea folosește o baterie de 40 de kWh, care ar trebui să asigure o autonomie de 180 de kilometri în regim WLTP. Versiunile electrice vor avea capacitatea de a alimenta diferite dispozitive, funcție foarte utilă pe șantierele de construcții.

Versiunea mai puternică primește o baterie mai mare, de 87 de kWh, ceea ce asigură o autonomie mai mare, de peste 410 kilometri în regim WLTP. Bateria va putea fi încărcată la o stație de încărcare rapidă de 130 de kW. De asemenea, Renault spune că în viitor va lansa și o variantă alimentată cu hidrogen.

Noua generație Renault Master va putea fi cumpărată începând din primăvara anului viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide