Renault a renunțat la versiunea de performanță Sandero RS

Autor: Mihai Morcovescu 30 dec. 2021 Știri auto

Divizia braziliană a celor de la Renault a anunțat că a  oprit producția modelului de performanță Sandero RS. Ultimele 130 de unități ale hatchback-ului sport au fost produse în luna septembrie, la uzina din Curritiba (Brazilia).

Decizia vine ca urmare a faptului că în Brazilia vor intra în vigoare în 2022 noi reglementări antipoluare pe care Sandero RS nu le va mai putea îndeplini. De asemenea, de vină este și noua politică a constructorului francez de a abandona sub-brandul Renault Sport după apariția Alpine și E-Tech.

Renault Sandero RS Finale, ediție limitată de bun rămas

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Renault Sandero RS a fost lansat în 2015 și era comercializat pe piețele din Brazilia și din Argentina. Era echipat cu un motor de 2,0 litri de 145 CP și 250 Nm de cuplu. Sportiva franceză devenea, astfel, cel mai puternic model construit pe platforma de bază a modelelor Dacia-Renault.

Mașina realiza sprintul 0-100 km/h în 8 secunde și putea atinge o viteză de top de 202 km/h. Comparativ cu versiunea standard a lui Sandero, Sandero RS oferea frâne cu disc pe toate roțile, suspensie reconfigurată și un sistem de stabilizare.

Dincolo de motorizarea specială, Sandero RS beneficia și de câteva modificări estetice. Spoilerul frontal redesenat integra lumini diurne cu LED, iar noua bară de protecție spate găzduia evacuarea dublă, marcă înregistrată pentru versiunile sportive ale modelelor Renault.

Pentru a marca dispariția de pe piață a lui Sandero RS, producătorul francez Renault va lansa o ediție limitată denumită „Finale”. Aceasta va fi produsă în doar 100 de exemplare și va fi disponibilă clienților din America Latină.

Ediția limitată include câteva modificări distinctive. Pe lângă logo-ul RS (Renault Sport), modelul de rămas bun a primit o plăcuță metalică cu seria unică de la 1 la 100. Aceasta a fost aplicaă pe tunelul consolei centrale. De asemenea, clienții vor primi un pachet personalizat. El va include o șapcă, un breloc, un portofel și un poster cu sportiva franceză.

Sursa: Byri

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide