Renault Arkana facelift: SUV-ul coupe accesibil – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 17 ian. 2024 Știri auto

Segmentul SUV-urilor coupe a devenit tot mai popular în ultimii ani și, cu toate că multe modele vin de la producători premium, există și alternative mai prietenoase cu buzunarul, așa cum este Renault Arkana.

În vara anului trecut am văzut primele imagini și am aflat primele informații oficiale despre Renault Arkana facelift. Pentru că nu ne mulțumim niciodată doar cu atât, am luat la test actualizarea SUV-ului coupe de la Renault pentru a vedea exact cum a evoluat situația.

Arkana este unul dintre cele mai importante modele din gama constructorului francez, fiind modelul care a adus, într-o formă sau alta, forma de SUV coupe la un preț accesibil. Ajuns pe piața europeană în 2020, Arkana s-a dovedit a fi un succes, astfel că producătorul l-a infuzat cu o serie de actualizări.

Renault Arkana facelift – SUV-ul coupe pentru mase

Din punct de vedere design, în partea frontală observăm în primul rând noua siglă Renault, integrată în grila frontală. Odată cu actualizarea, blocurile optice față și spate sunt ușor fumurii, aspect pe care îl observăm, în special, pe versiunea Esprit Alpine, precum cea din testul nostru. În plus, clienții pot opta acum pentru o nouă culoare în care pot vopsi caroseria, și anume Blue Midnight.

Versiunea de top Esprit Alpine înlocuiește în gamă nivelul de echipare RS Line. Aceasta oferă mașinii un aspect mai agresiv, iar la interior finisajele sunt specifice acestei versiuni. Vorbim despre elemente din microfibră și cusături în culori steagului Franței.

Motorizarea pe care am testat-o a fost hibridul de 1.6 litri, motor ce va fi disponibil și pe noua Dacia Duster. Sistemul produce o putere totală de 140 CP și folosește două motoare electrice, reprezentând o alegere foarte bună pentru clienții ce folosesc mașina preponderent în oraș.

Renault Arkana are un preț de pornire de 26.250 de euro cu TVA inclus, în timp ce versiunea de top, precum cea din testul nostru, are un preț de pornire de 33.250 de euro pentru motorizarea full-hybrid.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide