Renault Captur facelift a fost prezentat oficial – Noul design îl integrează mai bine în actuala gamă de modele a producătorului francez

Autor: Ionuț Vîlciu 04 apr. 2024 MASINI NOI

Renault Captur facelift a debutat oficial cu schimbări importante de design și tehnologie. SUV-ul de segment B va fi oferit cu 5 motorizări.

După ce Clio a primit o actualizare în decursul anului trecut, a venit timpul ca SUV-ul Captur să primească același tratament. Noul Renault Captur se conformează noii linii de design a producătorului francez și primește o parte frontală care seamănă mai mult cu ceea ce am văzut la noul Scenic E-Tech electric. Partea din spate nu a suferit transformări atât de mari. Mașina păstrează stopurile în forma literei C, dar acestea beneficiază acum de o grafică actualizată.

La fel ca în cazul lui Clio, noua versiune Esprit Alpine înlocuiește nivelul de echipare RS Line și oferă un aspect mai agresiv SUV-ului, iar din pachet fac parte și jantele de 19 inch. Varianta de bază a noului Captur folosește jante din tablă de 17 inch.

La interior schimbările nu sunt atât de mari. Captur a primit sistemul multimedia OpenR Link cu Android Automotive și ecran vertical de 10,4 inch. De asemenea, cel mai mare instrumentar de bord digital are o diagonală de 10,25 inch. Pe lângă noile tehnologii, Renault introduce interioare „vegane”. Astfel, nu va mai exista opțiunea de piele animală pentru interiorul lui Captur. Noua tapițerie este realizata din materiale reciclate pe baza de materiale regenerabile precum cânepa.

Renault Captur va fi disponibil cu 5 motorizări la lansare

Versiunea de bază a SUV-ului francez va fi echipată cu un motor de 1,0 litri și trei pistoane. Acesta produce 90 CP și este cuplat cu o transmisie manuală cu 6 trepte. Există și o versiune cu GPL a motorului de 1,0 litri, care dezvoltă 100 CP.

Urmează motorul de 1,3 litri, în patru pistoane, care produce 140 CP și care folosește o transmisie manuală cu 6 trepte. O versiune mai puternică a acestui dezvoltă 160 CP și va fi disponibilă exclusiv cu o cutie automată cu 7 trepte.

Vârful de gamă este reprezentat de motorizare full-hybrid disponibilă și pe Clio. Aceasta folosește un motor de 1,6 litri natural aspirat, care face echipă cu două motoare electrice. Puterea totală a sistemului este de 145 CP, iar bateria sistemului hibrid măsoară 1,2 kWh. Renault susține că 80% din timpul petrecut în oraș se face fără utilizarea motorului cu ardere internă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide