Renault Clio își completează gama cu motorizarea diesel Blue dCi 100 CP. De la ce preț pornește aceasta? VIDEO

Autor: Marius Vișan 05 aug. 2021 Știri auto

Renault Clio este acum disponibil pentru comandă și cu motorizarea Diesel Blue dCi 100, capacitate de 1,5 litri, putere maximă de 74 kW la 3750 r/m și cuplu de 260 Nm la 2500 r/m.

Noile motoare Diesel Blue dCi sunt echipate cu un sistem de reducere catalitică selectivă (SCR) care transformă oxidul de azot (NOx) emis de motoarele Diesel în gaze inofensive (vapori de apă și azot).

Renault Clio diesel vine în 3 niveluri de echipare: LIFE, ZEN și INTENS, iar prețul începe de la 15.680 euro (TVA inclus)

Ca și versiuni de echipare, modelul își menține standardele impuse încă din momentul lansării. Sistemul multimedia conectat, cu ecran tactil 7 de inci este disponibil în echiparea standard încă de pe versiunea LIFE, sistemele de asistență la condus fiind de asemenea prezente de la primul nivel de echipare – Cruise Control, alerta privind distanța de rulare, recunoașterea semnelor de circulație, asistență la menținerea benzii de rulare.

În versiunea ZEN, vehiculul vine echipat cu sistemul EASY LINK, cu ecran tactil 7 inci, radio, Bluetooth (audio streaming și handsfree), funcție replicare smartphone, 6 difuzoare, 2 porturi USB.

Iar în verziunea INTENS, Clio propune Asistentul Adaptiv pentru fază lungă, proiectoare de ceață, sistemul de avertizare la depășirea vitezei legale și sistemul MULTI-SENSE. Acesta din urmă, cu cele trei opțiuni: My Sense, Eco și Sport, permite clientului să aleagă un mod de conducere care să se potrivească stării sale de spirit sau profilului rutier ales. De la utilizarea de zi cu zi, în modul My Sense, cel mai bun compromis pentru o experiență care combină manevrabilitatea și un sentiment real de dinamism în accelerare, la modul Sport, care beneficiază de întregul potențial al sistemului în ceea ce privește timpul de răspuns și performanța.

Prețuri pentru fiecare versiune Renault Clio cu motor dCi 100

LIFE Blue dCi 100 – 13,176 Euro (fără TVA) – 15,680 Euro (cu TVA)

ZEN Blue dCi 100 – 13,849 Euro (fără TVA) – 16,480 Euro (cu TVA)

INTENS Blue dCi 100 – 14,941 Euro (fără TVA) – 17,780 Euro (cu TVA)

Renault Clio dispune deja și de alte trei variante pe benzină

În versiunile sale termice, Clio propune 3 variante de motorizare pe benzină – SCe 65 CP, TCe 90 CP (cu două tipuri de cutii de viteză), TCe 140 CP, completate de motorizarea pe GPL – TCe 100 CP GPL.

Ca o adăugare la versiunile termice, Clio E-Tech Hybrid dezvoltă 140 CP, accelerând de la 80 la 120 km/h în doar 6,9 secunde. Primul Clio hibrid are o baterie de 1,2 kWh (230 V) care permite reducerea consumului și a emisiilor de CO2. Vehiculul rulează până la 80% din timp în modul 100% electric în mediul urban.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide