Renault dezvăluie numele noului său SUV compact. Modelul va fi denumit Symbioz

Autor: Ionuț Vîlciu 08 feb. 2024 Știri auto

Renault anunță că va lansa un nou SUV pe piață. Producătorul francez confirmă că SUV-ul compact se va numi Symbioz.

Renault continuă ofensiva pe piața SUV-urilor. După Austral, Espace, Rafale și Scenic, producătorul francez anunță un nou model. Viitorul SUV de segment C se va numi Symbioz, denumire inspirată de ideea de simbioză.

„Pentru acest nou model compact de familie, ne-am dorit să punem în centrul numelui oamenii și relația specială pe care o familie o are cu mașina sa. Numele Symbioz ilustrează perfect viața alături de vehiculul nostru, un loc ce permite pasagerilor să se identifice cu mașina și să se integreze în mediul înconjurător”, a declarat Sylvia Dos Santos, Head of Naming Strategy, Renault Marketing Division.

Noul Renaul Symbioz va fi disponibil și cu o motorizare hibridă

Renault spune că viitorul Symbioz reprezintă noul design al mărcii. De asemenea, compania spune că viitorul SUV este cel mai compact hibrid Renault din segmentul C, având o lungime de doar 4,41 m. Producătorul spune că interiorul este conceput pentru a satisface nevoile întregii familii, cu spațiu și capacitate de încărcare generoase. Cabina lui Symbioz folosește cele mai noi tehnologii Renault, inclusiv noua generație a plafonului panoramic din sticlă Solarbay, care are la bază tehnologia PDLC, ce îi permite opacizarea prin apăsarea unui buton.

În departamentul motorizări, Renault anunță că SUV-ul va putea fi comandat și cu motorul E-Tech full hybrid de 145 CP. Noul SUV de segment C ar trebui să aibă o masă proprie mai mică de 1.500 de kilograme, conform spuselor producătorului, fapt care ar trebui să lucreze în favoarea economiei de carburant.

Odată cu lansarea lui Symbioz, Renault va avea în segmentul C nu mai puțin de 5 modele. În prezent, Renault are în gamă două modele hibride în segmentul C, Arkana și Austral, dar și două modele complet electrice, reprezentate de Megane E-Tech și Scenic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide