Renault Espace se transformă în SUV. Noul model apare în această primăvară

Autor: Marius Vișan 24 ian. 2023 Știri auto

Renault Espace, modelul francez care a făcut pionierat în segmentul monovolumelor încă din 1983, va primi un model nou, de generația a șasea. Acesta va debuta în primăvara lui 2023. Noul Espace se va delimita totuși de predecesorii săi în ceea ce privește caroseria, transformându-se într-un SUV care pare să se bazeze pe fratele său de curând lansat – Austral.

Cel de-al șaselea Renault Espace, un SUV derivat din Austral care va oferi până la 7 locuri, va fi prezentat în martie 2023. Constructorul auto a dezvăluit primele imagini.

VIDEO

Renault a anunțat sosirea noii generații Espace și a confirmat în urmă cu mai multe luni că monovolumul va deveni SUV odată cu această a șasea iterație. Cea de-a cincea versiune a sa, aflată în configurator încă din 2015, începuse deja această schimbare de direcție prin renunțarea subtilă la silueta pătrățoasă și prin afișarea unei gărzi la sol ridicate.

Renault Espace va fi foarte asemănător cu modelul Austral

Din câte informează presa franceză, Renault Espace se va baza pe platforma modulară CMF-CD a Alianței Renault-Nissan. Atât din punct de vedere tehnic, cât și în ceea ce privește designul, va fi o versiune mai lungă a modelului Austral.

Noul Espase va fi oferit cu cinci sau șapte locuri. Cu excepția grilei, partea frontală va fi asemănătoare cu cea a modelului Austral. Cu toate acestea, partea sa din spate va fi mai angulară, cu un hayon mai vertical.

Apropierea estetică a viitorului Espace de Renault Austral este confirmată de clipul teaser publicat pe Facebook, în care putem vedea luminile din spate ale viitorului model.

Motorizările vor fi preluate de la Austral, inclusiv unitățile mild-hybrid și full-hybrid, în timp ce un hibrid plug-in ar putea să se alăture gamei la o dată ulterioară, deoarece tehnologia există deja.

Noul Renault Espace va fi prezentat în martie 2023 și va fi pus în vânzare în vara anului viitor.

Producția predecesorului său, care nu mai este disponibil în Franța, dar este încă disponibil pe unele piețe, va înceta la începutul primăverii. Asfel, Renault, un pionier al monovolumelor nu va mai oferi niciun model de acest tip.

Sursă: Largus.fr

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide