Viitorul Renault Espace s-ar putea transforma într-un SUV de dimensiuni medii

Autor: Mihai Morcovescu 20 ian. 2022 Știri auto

Constructorul francez Renault pregătește viitoarea generație a modelului Espace, care s-ar putea transforma într-un SUV de dimensiuni medii. Noul model ar urma să ofere o configurație cu șapte locuri și va fi lansat cel mai probabil în cursul anului 2023.

Renault va păstra de la actualul Espace doar numele

Noul Renault Espace (12)

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Producătorul de automobile din Hexagon a lansat modelul Espace în anul 1984. Acesta a fost considerat printre primele monovolume contemporane de pe piața auto.

Potrivit celor mai recente informații care circulă în industrie, Renault ar urma să păstreze doar numele Espace. Asta pentru că următoarea generație nu va mai fi tot un monovolum, ci un SUV de dimensiuni medii complet nou. Acesta ar urma să fie disponibil și într-o configurație cu șapte locuri.

Potrivit site-ului francez Auto-Moto, citat de italienii de la Autoblog, viitorul SUV de la Renault va fi, în fapt, versiunea cu ampatament mărit a noului crossover Austral. Mașina francezilor ar urma să înlocuiască în gamă actualul model Koleos Asta înseamnă că va măsura cel puțin 470 de centimetri în lungime.

Gama noului Sport Utility Vehicle de la Renault va include noua motorizare pe benzină 1.3 TCe, care se găsește și pe Dacia Duster. Prevăzut cu tehnologie mild-hybrid la 12V, acesta ar urma să fie oferit în două variante de putere, de 130 și 150 CP.

Din gamă ar trebui să mai facă parte și unitatea 1.2 TCe. Cea mai modestă iterație a agregatului cu trei cilindri va livra 130 CP. Motorul va beneficia de tehnologie micro-hibridă la 48V, E-Tech Hybrid și E-Tech Plus.

În ceea ce privește denumirea Espace, aceasta ar putea fi folosită pentru versiunea de transport persoane a lui Traffic. În plus, este de așteptat să fie produs la uzina spaniolă din Palencia în locul crossover-ului Kadjar.

Viitorul SUV de la Renault ar trebui să-și facă debutul oficial în cursul anului 2023.

Sursa: Autoblog

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide