Renault a bătut palma cu Geely. Ce mașini va construi și unde le va vinde?

Autor: Elena Luchian 09 aug. 2021 Știri auto

Renault și Geely au bătut palma. Constructorul francez și gigantul auto chinez vor demara colaborarea anul acesta. Ce mașini vor construi împreună și unde le vor vinde?

GALERIE FOTO

Colaborarea dintre cele două entități presupune producția și comercializarea de vehicule hibride în China și în Coreea de Sud. Francezii vând mașini în Coreea de peste 20 de ani.

Potrivit Reuters, acordul în domeniul resurselor și tehnologiilor se va extinde, la o dată ulterioară, și pe alte piețe din Asia. Astfel, Renault va utiliza tehnologii dezvoltate de Geely, rețeaua sa de producție și vânzări. Modelele vor vedea lumina zilei în uzinele companiei chineze. Renault nu va construi centre de producție noi. Simultan, francezii se vor canaliza pe vânzări și marketing.

Cei de la Nissan nu știau despre negocierile dintre Renault și Geely

Mașinile produse în baza acestui parteneriat vor purta logo-ul Renault. Constructorul din Hexagon semnează acest acord la un an de la încheierea colaborării cu Dongfeng. Partenerul Renault, Nissan, va continua însă, acordul cu Dongfeng. Rămâne de văzut ce impact va avea schimbarea în relația dintre francezi și japonezi. Potrivit Reuters, doi șefi ai companiei nipone au declarat că nu li s-a adus la cunoștință faptul că Renault negocia cu Geely.

Cei doi granzi iau în calcul și un parteneriat cu privire la mașinile electrice.

Geely are și un parteneriat cu Daimler. În baza acestuia, chinezii construiesc și comercializează în China modele ale brand-ului Smart.

Geely este cel mai mare producător auto din China.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide