Renault intenționează să își listeze la bursă divizia de mașini electrice în primăvara lui 2024

Autor: Ionuț Vîlciu 28 aug. 2023 Știri auto

Renault vrea să listeze la bursă divizia sa de vehicule electrice, Ampere, în primăvara anului viitor. Anunțul a fost făcut chiar de directorul general Luca de Meo.

Producătorul auto francez Renault intenționează să își listeze divizia de vehicule electrice Ampere la bursa în primăvara anului 2024, a declarat CEO-ul Luca de Meo, potrivit Reuters. De Meo a declarat pentru postul BFM TV că Renault urmărea ca data de 1 noiembrie a acestui an ca unitatea să fie separată de restul companiei, ca pas pregătitor în perioada premergătoare ofertei publice inițiale.

„Vom separa divizia şi apoi vom vedea dacă sunt condițiile adecvate pentru a intra pe piaţă”, a explicat şeful Renault, adăugând că listarea va avea loc, cel mai probabil, în primăvara anului viitor.

Renault va dezvolta motoare termice alături de Geely

Anul trecut, producătorul francez a anunţat că va crea două entităţi separate, una dedicată dezvoltării, producţiei şi vânzării de vehicule electrice, cu sediul în Franţa, în timp ce cea de-a doua va fi dedicată dezvoltării şi producţiei de motoare şi cutii de viteze termice şi hibride de nouă generaţie E-Tech, care va include operaţiunile din România, Spania, Portugalia, Turcia şi America Latină, relatează Economedia.ro.

Noua divizie Ampere va avea sediul în Franţa şi aproximativ 10.000 de angajaţi. De asemenea, societatea mixtă de dezvoltare în domeniul motoarelor termice, înființată alături de Geely și care se va numi Horse, va avea sediul în afara Franţei şi aproximativ 19.000 de angajaţi pe trei continente.

Grupul Renault se referă la noua companie Horse ca la un „lider în dezvoltarea, producția și furnizarea următoarei generații de sisteme de propulsie termice și hibride”, motoarele realizate urmând să ajungă la o serie întreagă de constructori auto de pe piața globală. Pe această listă se regăsește, bineînțeles, Dacia, alături de Renault, Geely Auto, Volvo, Nissan, Mitsubishi, Lynk & Co și Proton.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide