Renault Logan şi Sandero obţin rezultate dezamăgitoare la testele Latin NCAP – VIDEO

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Când vine vorba de teste pentru siguranţa maşinilor cea mai importantă entitate din Europa este Euro NCAP, însă pentru modelele din America de Sud există Latin NCAP. Rezultatele pot fi diferite între cele două zone ale lumii, asta pentru că şi calitatea maşinilor diferă. Maşinile construite pentru sud-americani sunt mai ieftine, asta înseamnă că s-a mai renunţat la unele sisteme de siguranţă pentru ca ele să fie cât mai accesibile ca preţ. De aici şi rezultatale dezastruoase la teste pentru Renault Sandero. 

VIDEO

Dacia la testele Euro NCAP

Cel mai recent model Dacia care a trecut pe la testele Euro NCAP a fost Duster, asta se petrecea în luna decembrie a lui 2017.

Modelul românesc primea 3 stele din 5, dovedind un nivel de securitate suficient. Euro NCAP, organismul european care se ocupă de testarea siguranţei maşinilor. Dacia Duster se comportă bine la capitolul protecţia pasagerilor, obţinând un calificativ general de 71%.

Conform măsurătorilor manechinelor, pot apărea probleme minore în zona pieptului, iar, pe partea şoferului, unele componente ale bordului pot duce la lovirea picioarelor.

Citeşte şi
 
 
 
 
 

În ce priveşte protecţia copiilor, calificativul general se ridică la 66%, Duster primind punctajul bun pentru copii de 18 luni în scaune dedicate, precum şi un punctaj foarte bun pentru copiii de 3 ani, plasaţi pe bancheta spate.

La capitolul protecţia pietonilor: calificativul general este de 56%. Spoilerele şi capota motorului sunt tari şi reprezintă un pericol pentru picioarele şi capetele pietonilor, în cazul unui impact.

Citeşte articolul complet

 Comentarii
Inchide