Renault Megane ar putea dispărea din oferta producătorului francez

Autor: ProMotor 27 apr. 2020 Știri auto

Renault Megane ar putea dispărea din oferta producătorului francez pe măsură ce Reanult se va concentra pe dezvoltarea modelelor cu propulsie electrică. Informația a fost dezvăluită de șefii Renault pentru publicația britanică Auto Express.

Intră în Galeria FOTO

Piața auto înregistrează o cerere din ce în ce mai mare pentru SUV-uri și crossovere, ceea ce face ca formele clasice de caroserie să devină din ce în ce mai puțin solicitate. Este un trend care a aproape a șters din oferta producătorilor monovolumelor, iar, mai nou, chiar și berlinele de clasă medie. Segmentul hatchback-urilor compacte părea, până nu demult, o prezență sigură în planurile producătorilor, aici înregistrându-se cele mai mari cifre de vânzări.

Și totuși, industria auto se schimbă rapid, iar în acest context anumite modele ar putea avea o soartă tristă în viitorul apropiat, chiar dacă, per ansamblu, segmentul compact va prospera în continuare. Acesta pare să fie și cazul lui Renault Megane, coloana vertebrală a gamei producătorului francez, dar și unul dintre modelele aflate în topul listelor celor care caută o mașină compactă în Europa.

Viitorul lui Renault Megane se află în pericol, potrivit declarațiilor lui Laurens van den Acker, șeful de design al Renault. De vină sunt vânzările în scădere și concentrarea companiei franceze pe dezvoltarea și producerea de modele electrice. În aceste condiții, costurile de dezvoltare alocate lui Megane ar putea fi mai bine folosite în alte zone.

„Inevitabil, odată ce vom avea o gamă de modele electrice, unele dintre modelele convenționale vor dispărea pentru că nu ne putem permite să le dezvoltăm pe toate în același timp”, a explicat van den Acker pentru Auto Express. „Megane joacă într-un segment care se află sub o presiune din ce în ce mai mare. Trebuie să punem banii acolo unde se află viitorul pieței”.

Cu zece ani în urmă, Renault vindea în Europa mai mult 465.000 de unități ale modelului compact Megane. Între timp, această cifră s-a redus la mai puțin de jumătate, numai 210.000 de unități Megane fiind comercializate în 2019. În aceste condiții, costurile de dezvoltare ale unui nou model nu s-ar justifica, iar Renault Megane, care a trecut recent printr-un facelift, ar putea dispărea din oferta producătorului francez în următorii ani.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide