Renault Megane E-Tech – Renault lansează mașina care consumă 1,2l/100km

Autor: Elena Luchian 07 mai 2021 Știri auto

Renault lansează mașina care consumă 1,2 l/100 km. Este vorba despre Megane E-Tech cu propulsie plug-in hybrid. Sistemul va fi disponibil la versiunile hatchback și break.

GALERIE FOTO

Aproximativ 150 de patente a înregistrat Renault pentru noul său sistem E-Tech, lansat anul trecut în gamele Captur și Clio (vezi GALERIA FOTO). Acum acesta ajunge și la Megane.

Modelul primește două motoare electrice, o baterie pentru stocarea energiei și o transmisie inteligentă pentru a utiliza în cel mai eficient mod resursele de care dispune.

Constructorul din Hexagon propune hatchback-ul Megane E-Tech Plug-In Hybrid cu 160 de cai putere. Acesta integrează un motor de 1,6 litri și cele două unități electrice. Energia este stocată într-o baterie cu o capacitate de 9,8 kWh. Mașina poate rula cu emisii zero până la 50 de kilometri conform standardului WLTP în ciclu mixt și până la 65 de kilometri în ciclu urban.

Megane E-Tech Plug-In Hybrid pornește de pe loc în modul electric. Face astfel o economie de carburant de până la 40% în oraș, față de omologul său pus în mișcare doar de un motor pe combustie. Această versiune are un consum care începe de la 1,2 l/100 în ciclu mixt și emisii de la 28 g/km.

Cât costă și ce oferă noul Renault Megane E-Tech?

Mașina vine cu dotări similare versiunilor pe benzină. echipările Business și SL vin cu logo-ul E-Tech pe aripile față și pe hayon, cu un buton EV amplasat în consola centrală, cablu de încărcare Flexi-Charger și frână de parcare electrică. În portbagaj apare un sistem de depozitare a cablului de încărcare, iar șoferul beneficiază de prezența sistemului Renault Multi-Sense și a unui instrumentar de bord digital cu ecran de 10,2 inci.

Echipările Intens și R.S. Line aduc în plus asistentul de parcare.

În rețeaua Renault, noul Megane E-Tech Plug-In Hybrid are un preț de pornire de 37.300 de euro. Pentru versiunea de top cu echipare R.S. Line, discuțiile încep de la 41.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide