Renault-Nissan și Hyundai se confruntă cu închideri temporare ale fabricilor

Autor: Marius Vișan 25 mai 2021 Știri auto
Renault-Nissan și Hyundai se confruntă cu închideri temporare ale fabricilor

Producătorii auto Renault-Nissan și Hyundai Motor se confruntă cu închideri temporare ale fabricilor în India din cauza tulburărilor tot mai mari în rândul lucrătorilor preocupați de creșterea infecțiilor cu Covid-19.

Muncitorii de la uzina auto Renault-Nissan din sudul statului Tamil Nadu vor face greva în ziua de miercuri, deoarece cerințele lor de siguranță legate de Covid-19 nu au fost îndeplinite, a declarat luni sindicatul reprezentant al lucrătorilor într-o scrisoare.

Totodată, compania Hyundai a declarat că va suspenda operațiunile la uzina sa, tot în Tamil Nadu, timp de cinci zile, începând de marți, după ce mai mulți muncitori au organizat luni o ședință, pe fondul creșterii cazurilor de îmbolnăviri în regiune.

„Conducerea a fost de acord să închidă fabrica după ce muncitorii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la siguranță după ce doi angajați au murit din cauza Covid-19”, a declarat E. Muthukumar, președintele Uniunii Angajaților Hyundai Motor India.

Nemulțumirile evidențiază provocările cu care se confruntă companiile din India pe fondul unui val imens de infecții cu Covid-19, a unui sistem de sănătate copleșit și a lipsei de vaccinuri care îi face pe angajați mai temători.

Tamil Nadu este unul dintre cele mai afectate state, cu peste 30.000 de cazuri pe zi înregistrate săptămâna trecută. Statul a impus blocarea producției până pe 31 mai, dar a permis unor fabrici, inclusiv uzine auto, să continue să funcționeze.

Amenințarea cu grevă de la uzina Renault-Nissan a venit înaintea unei ședințe care a avut loc luni, în legătură cu acuzațiile din partea lucrătorilor conform cărora normele de distanțare socială erau încălcate și politicile de sănătate din fabrică nu abordau suficient riscul îmbolnăvirii.

Compania Renault-Nissan a declarat că respectă protocoalele de siguranță Covid-19

În cadrul ședinței, un avocat al lucrătorilor a susținut că, în timp ce compania a redus numărul de schimburi, numărul producției nu a fost redus, iar numărul de angajați a rămas același, ceea ce a condus la aglomerarea fabricii.

Compania a declarat că a redus forța de muncă la aproximativ 5.000 de la 8.000. De asemenea, a spus că a vaccinat angajații care au vârsta de peste 45 de ani și că este dispusă să îi vaccineze pe cei sub 45 de ani dacă vaccinurile vor di disponibile.

Sursă: cnbc.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault India


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide