Renault nou motor Diesel de 1.6

Autor: Cosmin Iordache 22 apr. 2009 Știri auto
Renault nou motor Diesel de 1.6

Noul motor 1.6 litri Diesel de 130 CP ar fi trebuit să fie produs în Uzina de la Piteşti, însă francezii vor alege până la urmă uzina domestică Cleon, datorită costurilor de dezvoltare mai mici, conform MEDIAFAX. O ipoteză foarte plauzibilă este şi că statul francez a început să ofere subvenţii pentru constructorii locali, pentru a păstra locurile de muncă ale propriilor cetăţeni. Astfel ar putea fi menţinute 450 de locuri de muncă la Cléon.

Anterior Nicolas Sarkozy a subliniat că statul va acorda împrumuturi de câte trei miliarde euro principalilor constructori auto locali Renault şi PSA Peugeot Citroën, dacă aceştia se angajează să susţină uzinele din Franţa. Această măsură, de a nu produce motorul Diesel în România,  ar putea fi tocmai în spiritul directivei dată de şeful statului.

Motorul 1.6 dCi diesel este unul eficient, cu emisii scăzute de noxe, prin care Renault intenţionează să înlocuiască modelul 1.9 dCi. Noul produs va oferi o putere de 130 cp (96 kW), la fel ca modelul 1.9 dCi, însă emisiile de dioxid de carbon vor fi mai scăzute cu 30g/km.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide