Citroen a dezvăluit My Ami Tonic, noua versiune a cvadriciclului electric al francezilor

Autor: Mihai Morcovescu 06 sept. 2022 Știri auto

Inspirați de succesul de piață înregistrat de My Ami Buggy, Citroen a lansat o nouă ediție specială a micuțului său cvadriciclu electric. Aceasta se numește My Ami Tonic și va înlocui în gama producătorului francez actualul Ami Vibe.

Noua versiune se distinge printr-o schemă de culori unică și detalii estetice specifice care subliniază un look „energizant”. Modelul poate fi deja comandat pe mai multe piețe internaționale.

Citroen My Ami Tonic livrează 8 CP și oferă o autonomie de 70 km

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cvadriciclul electric Citroen Ami a fost lansat în urmă cu doi ani. Acest vehicul cu emisii zero de mici dimensiuni este destinat tinerilor care încă nu au împlinit vârsta legală la care pot dobândi permisul auto. Este comercializat în unele țări europene, acolo unde legislația în vigoare permite acest lucru.

În urmă cu două luni, constructorul din Hexagon a lansat ediția limitată My Ami Buggy. Produsă în numai 50 de exemplare, aceasta s-a epuizat în doar 17 minute de la deschiderea listelor de comenzi.

Acum, Citroen lansează o nouă versiune, care se numește My Ami Tonic. Caroseria este finisată într-o combinație de nuanțe de kaki și galben. Totodată, mașinuța vine cu o serie de elemente grafice noi pentru exterior, capace pentru roți restilizate și noi ornamente pentru faruri. Designul acestora din urmă este inspirat de ochelarii de soare.

Poate te întrebi ce reprezintă cifrele și literele de pe fereastra șoferului. Ei bine, acestea sunt coordonatele GPS pentru sediul ADN (Automotive Design Network) a Grupului Stellantis, care este situat în orașul francez Vélizy.

La interior regăsim aceeași temă de culori kaki-galben. De asemenea, clienții vor beneficia de un suport pentru smartphone, covorașe speciale și trei compartimente de depozitare. Majoritatea accesoriilor sunt disponibile pentru My Ami ca parte a catalogului cu opțiunile de personalizare oferite de Citroen.

Din punct de vedere tehnic, My Ami Tonic folosește același motor electric de 8 CP și aceeași baterie de 5,5 kWh. Aceasta oferă o autonomie maximă de până la 70 de kilometri.

Noua versiune a cvadriciclului cu zero emisii poate fi deja comandată în mai multe țări. Este vorba despre Franța, Marea Britanie, Italia, Portugalia, Belgia, Grecia, Maroc și Turcia. Pe piața franceză, prețurile pornesc de la 8.990 de euro.

Sursa: Citroen

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Citroen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide