Renault prezintă SUV-ul coupe Rafale. Noul model este nava amiral a producătorului și beneficiază de până la 300 CP

Autor: Ionuț Vîlciu 19 iun. 2023 Știri auto

Renault a prezentat noul său SUV coupe. Se numește Rafale și va fi vârful de gamă al producătorului francez și va fi disponibil cu până la 300 CP.

Renault începe să atace segmentele superioare ale pieței. Ne-am familiarizat deja cu noul SUV compact Austral, dar și cu fratele său mai mare, numit Espace, care vine dotat cu 7 locuri. Renault a adus forma aceasta de SUV coupe pentru modelele de masă prin intermediul lui Arkana, dar acum are un nou jucător în acest segment, o mașină care țintește destul de sus.

Noul Renault Rafale a fost denumit după un avion de curse din 1934 și va fi poziționat în segmentul D, prin urmare este o clasă superioară față de Austral, spre exemplu. Noul model abordează un nou limbaj de design, cu linii fluide, dar precise în același timp, și va fi disponibil începând cu prima parte a anului viitor, scrie Motor1.

Renault Rafale folosește același stil al blocurilor optice pe care l-am văzut prima dată pe noul Clio facelift. Utilizează designul proaspăt al grilei frontale și noua semnătură luminoasă. La fel ca modelul de clasă mică, este oferit și în nivelul de top Esprit Alpine, disponibil și pentru Espace, model de la care a moștenit ampatamentul de 2,74 metri. Dată fiind linia plonjată către spate a plafonului, Rafale nu poate egala practicalitatea lui Espace, dar oferă o capacitate de încărcare de 530 de litri, care poate fi majorată dacă sunt rabatate banchetele. Dacă tot suntem la capitolul dimensiuni, trebuie să știți că noul Rafale este lung de 4,71 metri și lat de 1,86 metri. În plus, datorită ecartamentului mai lat cu 4 centimetri și jantelor mai late, noul SUV ar trebui să arate mult mai impunător.

Renault oferă noul Rafale cu tehnologii avansate, printre care și o trapă care se poate opaciza prin apăsarea unui buton

La interior, tabloul de instrumente digital de 12,3 inch este acompaniat de un ecran tactil de 12 inch orientat pe verticală, în mod portret, asemenea mai multor modele din gama Renault, precum Austral sau Megane E-Tech. Funcționând pe baza Android Automotive 12, sistemul de infotainment este compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay wireless. Clienții vor putea opta și pentru un head-up display de 9,3 inch care proiectează informațiile relevante pe parbriz.

De asemenea, mașina beneficiază de un plafon panoramic din sticlă. Într-adevăr, multe mașini moderne pot fi echipate cu așa ceva, dar cel întâlnit pe noul Rafale poate deveni opac prin apăsarea unui buton. În plus, ocupanții pot selecta dacă vor ca partea din față să rămână transparentă sau viceversa.

Motoare cu până la 300 de cai putere

Noul Renault Rafale va putea fi comandat într-o configurație hibridă care combină un motor cu trei cilindri turbo cu două motoare electrice. Unitatea de 1,2 litri pe benzină produce 130 CP și 205 Nm de cuplu, în timp ce motorul electric principal produce 67 CP și 205 Nm. În ceea ce privește motorul electric secundar, este un generator de pornire cu 34 CP și 50 Nm. Combinat, acest grup propulsor hibrid oferă o putere totală de 200 CP.

Ulterior, Renault Rafale va primi o configurație plug-in hybrid nou dezvoltată, cu 300 CP și tracțiune integrală, prin intermediul unui motor electric montat pe puntea din spate. De asemenea, va beneficia de un sistem de direcție actualizat pentru roțile spate, dar și de reglaje ale șasiului speciale pentru această versiune ce se poate încărca la priză.

Renault Rafale va fi lansat pe piață în prima parte a anului 2024.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide