Renault relansează Twingo sub forma unui model electric. Twingo EV va fi mai ieftin decât Dacia Spring

Autor: Marius Vișan 16 nov. 2023 Știri auto

Într-o mișcare îndrăzneață către mobilitatea electrică la prețuri accesibile, Renault a dezvăluit planurile pentru revenirea modelului Twingo sub forma unei variante complet electrice.

Viitorul Renault Twingo electric este programat să fie lansat în 2026 și promite să ofere o opțiune prietenoasă cu mediul, la un preț de pornire de sub 20.000 de euro, potrivit informațiilor oficiale furnizate de producător.

Noul Twingo electric va păstra numele consacrat al liniei, reprezentând astfel o continuare a moștenirii Twingo, care a devenit sinonimă cu designul compact și manevrabilitatea în spațiile urbane aglomerate.

Compania Ampere, divizia electrică a grupului Renault, a surprins entuziaștii auto cu primele imagini ale conceptului Twingo electric, oferind indicii asupra designului și filosofiei care stau la baza acestei evoluții.

Prezentat sub denumirea de cod „Legend” în comunicatul de presă inițial, noul Twingo electric își propune să ofere o experiență revoluționară de conducere în mediul urban.

Detaliile tehnice complete nu au fost încă dezvăluite, însă Renault a oferit o informație cheie privind eficiența energetică a viitorului model: consumul estimat va fi de 10 kWh/100 km. Aceasta este o eficiență incredibil de bună pentru un vehicul care își va petrece cea mai mare parte a timpului în limitele orașului sau în suburbii. Din păcate, dimensiunea bateriei nu a fost confirmată.

Renault Twingo EV va fi un concurent pentru Dacia Spring

Cu o creștere semnificativă a interesului pentru vehiculele electrice, Renault își propune să aducă tehnologia electrică într-un segment de piață mai accesibil. Lansarea lui Twingo electric în 2026 va consolida poziția Renault în satisfacerea cererii crescânde pentru opțiuni de mobilitate sustenabilă la nivel global.

Lansată recent, compania Ampere aduce un nou suflu în Renault Group. Aceasta este o entitate autonomă dedicată proiectării, producției și comercializării vehiculelor electrice destinate pasagerilor sub brandul Renault în Europa. Ampere își propune să atingă o cotă de piață cu două cifre până în 2031.

Prima sa acțiune a constat în anunțul a 5 modele noi de mașini electrice, printre care se numără și noul Renault Twingo EV.

Acesta va fi mai accesibil decât modelul actual Dacia Spring.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide