Renault și-a reluat producția la uzina din Moscova. Nu va părăsi Rusia

Autor: Cristian Gubandru 22 mart. 2022 Știri auto
Renault și-a reluat producția la uzina din Moscova. Nu va părăsi Rusia

Renault și-a reluat operațiunile la uzina din Moscova, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei. Producătorul auto a fost unul dintre cei care au întrerupt producția în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

În timp ce multe companii s-au retras de pe piața ca răspuns la sancțiunile economice, Renault a declarat la sfârșitul lunii februarie că întrerupe producția din cauza unei „modificări forțate a rutelor logistice existente” și că nu s-a retras de pe piață.

Renault este cel mai mare producător auto străin din Rusia și, la mijlocul lunii martie, surse anonime au declarat că nu vrea să iasă de pe piață deoarece se teme de naționalizarea AvtoVAZ.

Guvernul rus spunea că va naționaliza fabricile de producție ale companiilor străine care s-au retras de pe piață în timpul invaziei Ucrainei. „Rusia propune naționalizarea unităților de producție ale companiilor care își anunță retragerea de pe piața din Rusia și închiderea producției în timpul operațiunii speciale [militare] din Ucraina. Vom lua măsuri dure de represalii, acționând în conformitate cu legile războiului”, a declarat Andrei Turchak, secretarul consiliului general al partidului de guvernământ al Rusiei, potrivit Reuters.

Compania asamblează în Rusia modelele Renault Duster, Arkana, Captur, Sandero şi Logan.

Renault deține 68% din acțiunile AvtoVAZ

Renault deține un pachet de 68% din acțiunile AvtoVAZ, producătorul modelelor Lada din Rusia. Prin această participație, compania are 40.000 de angajați și aproximativ 30% din piața auto locală.

Test drive Renault Arkana E-Tech

Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, a spus că firmele private sunt libere să ia decizii cu privire la desfășurarea afacerilor în Rusia, dar numai dacă „respectă strict și riguros sancțiunile”.

Firma de cercetare Alphavalue consideră că există o „probabilitate scăzută” ca Renault să renunțe la pachetul de acțiuni la AvtoVAZ.

Rusia reprezintă aproximativ 10% din veniturile Renault, companie la care guvernul francez deține un pachet de 15% acțiuni.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide