Renault Taliant, surprins în probe în România. Ce caută Dacia Logan de Turcia în țara noastră?

Autor: David Andrei 10 iun. 2021 Știri auto

Renault Taliant a fost surprins în probe pe o șosea din România. Modelul a fost deja prezentat oficial în Turcia. Dar se pare că grupul auto mai are detalii de reglat la versiunea turcească a noii Dacia Logan și va rezolva probleme pe șoselele din țara noastră.

GALERIE FOTO

Un fan Dacia a surprins imaginile în trafic și le-a publicat pe grupul dedicat fanilor Duster, Dacia Duster Trails & Technical. Surprinde faptul că mașina poartă numere de PROBĂ, de Argeș, exact ca prototipurile Dacia, înainte de lansarea pe piață.

Renault Taliant este ceea ce grupul auto vinde în Turcia ca variantă a noii Dacia Logan. Modelul arată complet diferit. Are faruri cu lumini de zi care imită forma literei C, o soluție tipică modelelor Renault. Iar în grilă apare logo-ul constructorului francez. Capota, barele de protecție și portierele arată și ele diferit.

În partea din spate se pot observa stopurile complet modificate față de ceea ce știm de la noul Logan.

Proporțiile sunt însă, similare. Renault Taliant, omologul turc al noii Dacia Logan, măsoară 4.396 milimetri în lungime, 1.848 de milimetri în lățime și 1.501 milimetri în înălțime. Ampatamentul celor două modele este identic: 2.649 de milimetri.

Și Taliant are la bază noua platformă CMF-B, pe care este construit Logan. Acesta nu se construiește însă, la Mioveni, ca Logan care se vinde în România. Modelul iese de pe linia de asamblare a uzinei Oyak din Bursa.

Renault Taliant, omologul noii Dacia Logan, însoțit de o Dacia misterioasă

În imaginile publicate pe grupul Dacia Duster Trails & Technical, mai apare ceva care atrage atenția. În fața modelului Renault Taliant, se poate observa un Duster, tot cu numere de PROBE. Cel mai probabil, Dacia pregătește ultimele detalii ale versiunii facelift. (vezi GALERIA FOTO).

Potrivit presei franceze, viitoarea Dacia Duster facelift va fi prezentată oficial pe 22 iunie, iar modelul va intra în producție în toamnă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide