Renault Traffic Van primește o variantă electrică ce dispune de până la 322 KM de autonomie

Autor: Ionuț Vîlciu 15 sept. 2023 Știri auto

Utilitara Renault Traffic primește o versiune electrică dedicată. Producătorul anunță o autonomie maximă de 322 de kilometri.

Renault prezintă o nouă utilitară complet electric, pe numele său Traffic Van E-Tech Electric. Aceasta va folosi un motor electric de 122 CP și promite autonomii maximale de până la 322 de kilometri.

Gama de utilitare cu propulsie electrică a producătorului francez se extinde prin intermediul acestui nou Traffic Van Electric. Acesta se alătură modelelor precum Kangoo Van E-Tech și Master E-Tech. De asemenea, compania precizează de la bun început că sistemul de propulsie electric ar trebui să afecteze capabilitățile utilitare ale acestui van.

Noul Renault Trafic Van E-Tech va fi disponibil în două variante de lungime – 5.08 metri și 5.48 metri – și două de înălțime – 1.96 metri și 2.49 metri. Renault spune că vor putea fi încărcate obiecte cu o lungime de până la 4.15 metri, capacitatea de remorcare va fi de 920 kg, iar sarcina utilă este de 1.1 tone.

Noul Renault Traffic Van E-Tech poate parcurge până la 322 de kilometri cu o singură încărcare

Noul Renault Trafic Van E-Tech este echipat cu un singur motor electric, care dezvoltă 122 CP și 245 Nm cuplu. Motorul electric este alimentat de bateria cu o capacitate de 52 kWh, care ar trebui să asigure o autonomie de până la 297 de kilometri, în ciclul de testare WLTP.

De asemenea, există și o versiune Long Range, care este limitată la 90 de km/h și care poate parcurge până la 322 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei. Cât despre încărcare, vor exista 3 tipuri de încărcătoare: AC de 7 kW, AC de 22 kW și DC de 50 kW. De reținut este faptul că încărcarea DC de 50 kW va fi disponibilă începând cu 2024. Comenzile pentru noua utilitară Renault Traffic Van E-Tech vor fi deschise în luna octombrie a acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide