Renault va desființa 1.700 de locuri de muncă în Franța

Autor: Mihai Morcovescu 16 dec. 2021 Știri auto

Majoritatea sindicatelor Grupului Renault au semnat un acord cu privire la un plan de eliminare a 1.700 de locuri de muncă în Franța. Această măsură vine în conformitate cu strategia producătorului francez de trecere la electromobilitate.

Reducerea numărului de locuri de muncă este parte a unui plan de economisire a peste două miliarde de euro reprezentând costuri operaționale. Aceste economii vor fi făcute în următorii trei ani, cea mai mare parte în 2022.

În urmă cu trei luni, constructorul din Hexagon anunţa că poartă negocieri cu sindicatele pentru renunțarea la 1.600 de locuri de muncă în sectorul de inginerie. În plus, se discuta eliminarea a încă 400 de poziţii auxiliare de suport în perioada 2022-2024.

Renault va produce nouă modele noi până în 2025

Renault Morphoz SUV electric versus Dacia electrica (1)

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Trei dintre cele patru sindicate franceze, adică  79% dintre muncitorii francezi, au fost de acord cu eliminarea celor 1.700 de joburi. Ei au obţinut în schimb un angajament din partea Renault pentru dezvoltarea a nouă noi modele şi producerea a peste 700.000 de vehicule pe an la uzinele din Franţa.

Constructorul din Boulogne-Billancourt a promis că, până în anul 2024, va angaja 2.500 de persoane în Franţa. De asemenea, va oferi și numeroase programe de training. Acestea îi vor ajuta pe muncitori să facă mai ușor tranziția către producţia de vehicule electrice.

Măsurile de restructurare convenite de Renault cu sindicatele franceze se adaugă altor programe similare anunţate anul trecut. Astfel, vor fi eliminate 14.600 de locuri de muncă la nivel mondial. Dintre acestea, 4.600 sunt în Franţa. În plus, se va scădea capacitatea de producţie cu aproximativ 18%.

Producţia de vehicule electrice necesită mai puţină forță de muncă decât în cazul mașinilor cu combustie internă. Renault a fost de acord să nu închidă site-urile acoperite de cel mai recent acord. Între acestea se numără fabricile industriale, cele de logistică și de piese și accesorii

Sursa: AutoNews.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: AutoNews.com, Renault


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide