Renault va opri producția modelului Talisman în 2022

Autor: Mihai Morcovescu 12 dec. 2021 Știri auto

Francezii de la Renault va revizui gama de modele în 2022. Vor apărea unele noi, Megane electric și Austral, iar altele vor dispărea. Primul model care va fi scos din producție va fi sedanul Talisman.

Se pare că în cazul motorizărilor pe benzină TCe cu transmisie manuală producția va fi stopată încă de la sfârșitul acestui an. Producătorul din Hexagon va opri definitiv producția lui Talisman până la sfârșitul lunii februarie anul viitor.

Renault Talisman nu apare în top 100 vânzări în 2021!

Dacă este să ne luăm după informațiile publicate pe forumul Worldscoop, citat de Caradisiac.com, Renault va opri apoi producția modelelor echipate cu benzinarul TCe și cu transmisie automată. Ultimele pe lista „concedierilor” vor fi versiunile diesel Blue dCi.

Lansat la sfârșitul anului 2015, Renault Talisman a fost supus în 2020 unei operații de restilizare cu care francezii sperau să aibă succes. Nu a fost deloc așa, iar sedanul francez nu va putea să-și încheie ciclul de viață de opt ani.

Dacă este să ne raportăm la cifrele de vânzări înregistrate de Talisman, măsura constructorului din Boulogne-Billancourt nu este deloc surprinzătoare. Concret, în 2021, Talisman nu figurează în top 100 al vânzărilor din Franța!

Specialiștii sunt de părere că principalul motiv al eșecului lui Talisman îl reprezintă absența versiunilor hibride. Aceeași soartă cu Talisman o va avea în 2022 și monovolumul Scénic, un alt model produs la uzina din Douai (Franța).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide