Renault vrea să producă doar electrice până în 2030. Și Dacia va aplica aceeași strategie

Autor: Daniel Samoilă 14 ian. 2022 Știri auto

Brandul francez Renault a anunțat că până în 2030 vrea să producă doar mașini electrice. Inițial, compania anunțase că 90% dintre mașinile ieșite din uzine vor fi electrice.

Luca de Meo, directorul general al Renault, a anunțat, însă, că se schimbă strategia, iar producătorul auto francez va realiza doar electrice până în 2030.

Aceeași strategie se va aplica și în cazul Dacia. În cazul producătorului de la Mioveni „electrificarea va fi realizată astfel încât să nu fie majorate prețurile”.

Totodată, Renault a decis să producă în China modelul electric Dacia Spring, lansat anul trecut.

Renault va realiza doar mașini electrice până în 2030

„Pregătim condiţiile pentru ca Renault să fie un brand 100% electric până în 2030.

Compania a reuşit să-şi reducă costurile fixe cu două miliarde de euro pe an, mai repede decât am prevăzut”, a declarat Luca de Meo, potrivit G4media.ro.

De asemenea, Renault a mai anunțat că modelul Zoe a fost al treilea cel mai vândut model electric din Europa în 2021. Pe primul loc a fost Tesla Model 3, iar pe doi Volkswagen ID.3.

Pentru Dacia Spring au fost 15.000 de comenzi în prima parte din 2021.

Renault lansează și modelul electric Megane, care este disponibil la comenzi și în România din februarie.

Noul Megane electric va putea fi comandat în țara noastră cu ambele tipuri de baterii disponibile. Cea de 40 kWh, care oferă o autonomie de 300 de kilometri, și cea de 60 kWh, care promite o autonomie de 470 de kilometri.

Cel mai accesibil Megane E-Tech va costa în România de la 32.900 de euro cu TVA inclus. Prețul este valabil pentru nivelul de echipare Equilibre, care vine cu motorul electric de 130 CP și cu acumulatorul de 40 kWh. Prin programul Rabla, modelul va costa 20.990 de euro cu TVA.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide