VIDEO. Scor rușinos pentru Renault Zoe: zero stele la testele de siguranță EuroNCAP

Autor: Daniel Samoilă 11 dec. 2021 Știri auto

EuroNCAP a prezentat cele mai recente teste de siguranță. Modelul electric Renault Zoe a obținut un scor rușinos, chiar mai mic decât cel al Daciei Spring, modelul electric al constructorului de la Mioveni.

Dacă Dacia Spring a primit, totuși, o singură stea din partea EuroNCAP, modelul electric Zoe de la Renault a fost și mai jos: nu a primit nici măcar o stea.

Conform raportului oficial al organismului european independent de testare a siguranței vehiculelor, modelul electric al constructorului francez a oferit doar 43% siguranță pentru pasagerii adulți.

Totodată, Zoe a obținut un scor de 52% pentru siguranța copiilor și 41% pentru persoanele vulnerabile. De departe cel mai mic scor a fost bifat la sistemele de siguranță: 14%.

VIDEO

Renault Zoe, fără stea la testele de siguranță EuroNCAP

Noul Renault Zoe lansat în 2020 a primit îmbunătățiri în ceea ce privește bateria, dar sistemele de siguranță au fost neglijate.

Oficialii EuroNCAP subliniază faptul că Renault Zoe nu oferă o protecție șoferului și celorlalți pasageri în cazul unui impact serios. De asemenea, mașina nu beneficiază de o tehnologie de evitare a accidentelor.

Atât la impactul frontal, cât și lateral se poate observa din filmare cum pasagerii sunt răniți serios în zona capului și toracelui. EuroNCAP a criticat Renault pentru lipsa frânării automate de urgență în dotare standard, dar constructorul francez a promis că o va implementa începând cu 1 martie 2022, potrivit motor1.com.

Testele de siguranță au devenit din ce în ce mai dure, iar acest lucru se vede în cazul Renault Zoe. Când a fost testat în 2013, atunci a primit cinci stele, iar opt ani mai târziu nu s-a ales cu niciuna.

EuroNCAP organizează teste de impact și de siguranță pentru autovehiculele noi. Ele oferă consumatorilor o evaluare realistă a performanței de siguranță a unora dintre cele mai populare mașini vândute în Europa. Înființată în 1997 și susținută de mai multe guverne europene, organizații auto și firme de asigurări, EuroNCAP a devenit rapid o entitate care încurajează siguranța mașinilor

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Youtube / Euro NCAP



Comentarii
Inchide