Tocmai plecase de la reprezentanță cu noul său Mercedes-AMG A 45. Pe drum spre casă, poliția i-a confiscat mașina

Autor: ProMotor 19 mai 2020 Știri auto

Un șofer de Mercedes-AMG A 45 a plecat fericit de la reprezentanță cu noua sa mașină. Poliția i-a făcut semn să oprească și i-a confiscat vehiculul.

GALERIE FOTO

Poliția i-a făcut semn să oprească în localitatea Heywood din Anglia. În urma unei verificări, oamenii legii au constatat că mașina nu are asigurare obligatorie. Anterior, ceea ce le-a atras atenția este faptul că șoferul conducea cu o viteză nebunească. “O conducea de parcă o furase”, a fost gluma făcută de polițiști pe o rețea de socializare, acolo unde au povestit evenimentul.

Bărbatul aflat la volan cumpărase mașina cu doar o oră în urmă și nu încheiase o poliță de asigurare.

În Marea Britanie, autoritățile pot confisca orice vehicul care nu este asigurat sau care nu are plăcuțe de înmatriculare conforme. Mai mult, acestea pot ordona casarea sau vânzarea vehiculului, indiferent de prețul plătit de proprietar pe acesta.

Ce poate să facă un Mercedes-AMG A 45?

Generația anterioară a modelului Mercedes-AMG A 45, achiziționat de șoferul britanic, are motor turbo de 2.0 litri cu patru cilindri, care produce 381 de cai putere și un cuplu de 475 de Newton metri. Unitatea este cuplată la o transmisie automată cu șapte rapoarte cu dublu ambreiaj și la un sistem de tracțiune integrală 4MATIC.

De 4,2 secunde are nevoie fostul A 45 pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h, iar viteza sa maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Prin comparație, noua generație vine cu cel mai puternic motor cu patru cilindri instalat vreodată sub capota unui model de serie. În versiune S, Mercedes-AMG A 45 4MATIC+ are 421 de cai putere și un cuplu maxim de 500 Newton metri. Această versiune accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3,9 secunde, un record în clasa compactă, și atinge o viteză maximă de 270 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Twitter / Daimler



Comentarii
Inchide