Reputația dealerilor auto are de suferit din cauza întârzierii comenzilor de mașini noi

Autor: Ionuț Vîlciu 28 aug. 2022 Știri auto
Reputația dealerilor auto are de suferit din cauza întârzierii comenzilor de mașini noi

Conform unui studiu, livrările întârziate de mașini cauzate de lipsa componentelor afectează reputația dealerilor auto.

Compania de finanțare Close Brothers Motor Finance, din Marea Britanie, a realizat un studiu pe această temă. Acesta arată că dealerii au cel mai mult de suferit din cauza întârzierii livrărilor de mașini noi.

Două treimi dintre consumatorii care iau în considerare o mașină nouă spun că înțeleg dificultățile implicate. Cu toate acestea, aproape jumătate spun că întârzierile le afectează negativ percepția despre dealerii auto. O proporție similară, de 46%,  afirmă că termenele lungi de livrare le dăunează viziunea asupra anumitor mărci de mașini.

Problema livrărilor de mașini noi afectează imaginea dealerilor auto

Se pare că dealerii auto se confruntă cu una dintre cele mai mari provocări. Gestionarea așteptărilor clienților nu este ușoară. Șase din zece cumpărători cred că întârzierile elimină entuziasmul achiziționării unei mașini noi. Alți 45% spun că dealerii nu au reușit să le furnizeze termene de livrare exacte.

Există modele populare care au acum liste de așteptare de peste 12 luni. Cifrele publicate luna trecută de CBMF au arătat că mulți dintre cumpărători nu sunt pregătiți să aștepte mai mult de un an pentru vreun vehicul. Se pare că mai mult de jumătate intenționează să aștepte. Astfel, ei supun că vor aștepta ca problemele de producție să se atenueze înainte de a comanda o mașină nouă.

„Este dezamăgitor să vezi că întârzierile inevitabile ale lanțului de aprovizionare elimină o parte din magia procesului de cumpărare a mașinilor. Este clar că, fără vina lor, dealerii se confruntă cu provocările lanțului de aprovizionare”, a declarat Lisa Watson, director de vânzări la Close Brothers Motor Finance.

„Întregul sector lucrează din greu pentru a îmbunătăți timpul de livrare. Cercetarea noastră arată că dealerii ar trebui să lucreze cu cumpărătorii și producătorii pentru a se asigura că toată lumea este informată despre proces. Unele compromisuri ar putea fi posibile pentru a aduce mașinile pe drumurile de acces ale clienților cât mai curând posibil.”

Sursa: CBMF

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide