Restricții de circulație pe A2, DN7 şi DN39 în perioada Rusaliilor

Autor: ProMotor 06 iun. 2020 Știri auto

Weekendul Rusaliilor este primul weekend prelungit fără restricții de circulația datorate epidemiei de coronavirus, dar asta nu înseamnă că pe toate rutele se circulă liber. În perioada Rusaliilor, există restricții de circulație pe A2, DN7 şi DN39.

Intră în Galeria FOTO

Weekendul Rusaliilor este prima minivacanţă din acest an în care s-au ridicat majoritatea restricţiilor, respectiv s-au redeschis terasele şi este permis să se meargă la plajă. Cea de-a doua etapă de relaxare a intrat în vigoare în urmă cu câteva zile, luni, de la 1 iunie.

Astfel, este permis mersul la plajă, în condiţii de igienă şi cu respectarea distanţării sociale, şi s-au redeschis terasele. Rămân închise, în continuare, restaurantele, mall-urile şi sălile de sport. De la 1 iunie este permisă deplasarea în afara localităţilor, care se făcea anterior doar pe bază declaraţiei pe propria răspundere, ceea ce înseamnă o mai mare libertate de mişcare.

Potrivit Centrului Infotrafic, traficul se desfăşoară restricţionat, pe o singură bandă, între Cernica, judeţul Ilfov şi Fundulea, judeţul Călăraşi, respectiv la Drajna Nouă, judeţul Călăraşi. Pentru evitarea aglomeraţiei şi a zonelor de lucrări, poate fi folosit ca rută alternativă DN 3 Bucureşti – Fundulea – Lehliu Gară, continuare pe DN 3A către Drajna, unde se poate reintra pe autostrada A2 spre Constanţa.

Ce restricții de circulație există pe pe A2, DN7 şi DN39 în perioada Rusaliilor

De asemenea, Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române anunţă, sâmbătă, instituirea unor restricţii de circulaţie pentru vehiculele grele pe autostrada A2, pe DN 7 – Valea Oltului şi pe DN 39, valabile în perioada Rusaliilor.

„În perioada 6 – 8 iunie 2020 (Sărbătoarea Rusaliilor), este interzisă, potrivit prevederilor Ordinului MT-MAI nr. 1249-132/2018, circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane”, precizează Centrul Infotrafic.

Restricţiile sunt valabile pe 6 iunie, în intervalul orar 16:00 – 22:00, precum şi în zilele de 7 şi 8 iunie, în intervalul orar 6:00 – 22.00, pe A 2 Bucureşti – Constanţa, DN 7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Veştem şi DN 39 Agigea – Mangalia.

În cursul dimineții, dar și în după-amiaza zilei de vineri, pe Autostrada Soarelui A2 s-au format coloane de mașini în zona în care se desfășoară lucrări de refacere a asfaltului, între kilometrii 24 și 27.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide