Restricții de trafic în perioada Paștelui. Ce trebuie să știe șoferii

Autor: George Cristea 30 apr. 2021 Știri auto

Autoritățile au anunțat restricții de trafic în perioada Paștelui, atât în București cât și pe mai multe autostrăzi și drumuri naționale din țară. Iată ce trebuie să știe șoferii.

Intră în Galeria FOTO

Pe lângă restricțiile de circulație impuse de pandemie, șoferii trebuie să țină cont și de restricțiile de trafic, care se aplică pe anumite sectoare de drum și zone din București și din țară. Dacă primele au fost ridicate de autorități pentru a permite cetățenilor să participe la slujbele de Paște, restricțiile de trafic au fost impuse în anumite zone pentru a permite buna desfășurare a acestor slujbe. În plus, există restricții pentru autovehiculele de peste 7,5 tone, de care trebuie să țină cont șoferii acestora.

Restricții de trafic în București, în jurul Patriarhiei Române

Se vor institui restricții de circulație sâmbătă și duminică, în zona Catedralei Patriarhale. De sâmbătă, la ora 23.00, până duminică la 3.30 va avea loc o adunare publică cu ocazia slujbei de Înviere. Ca urmare, între orele 21.00 – 03.30, accesul pietonal dinspre strada 11 Iunie spre Patriarhie va fi restricționat, iar credincioșii vor avea acces doar dinspre bulevardul Unirii.

De asemenea, începând cu ora 23.00 se va realiza accesul în piațeta Catedralei Patriarhale doar credincioșilor care doresc să participe la Slujba de Înviere, accesul fiind limitat la maximum 500 de persoane.

Brigada Rutieră a Capitalei solicită șoferilor să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfășurare a evenimentului, să nu oprească decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locul de desfășurare a evenimentului, să conducă cu atenție sporită și să respecte semnalele agenților de poliție rutieră.

Traficul greu, restricționat spre mare și pe Valea Oltului

Și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat restricții de trafic pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Circulația acestor vehicule, cu excepția celor destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă în zilele de 30 aprilie (Vinerea Mare), 01 mai, 02 mai și 03 mai 2021 (ziua Muncii, prima și a doua zi de Paște),  pe A2, DN7 și DN39.

Astfel, camioanele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone nu pot circula pe A2 între București și Constanța (intersecția cu A4), între orele 6-22. Aceiași restricție este valabilă pe DN7, între Pitești (intersecția DN7 cu DN7C) și Vestem (intersecția DN7 cu DN1), dar și pe DN39 între Agigea (intersecția DN39 cu DN 39A) și Mangalia (limita orașului). Toate aceste restricții sunt valabile pe ambele sensuri de mers.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide