Ce se întâmplă cu restricțiile de circulație în noaptea de Înviere?

Autor: David Andrei 30 apr. 2021 Știri auto

Veste bună pentru români. Nu se vor instaura restricții noi de circulație, iar cele existente vor fi ridicate. Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis.

GALERIE FOTO

Cei care își doresc să participe la slujbele de Paște trebuie să știe că vor putea circula fără restricții pe timp de noapte.

“În noaptea de Înviere, restricțiile de circulație se ridică. Așadar, creștinii vor putea să participe la slujbe”, a anunțat președintele Klaus Iohannis. Mai mult, cei care ies pe timp de noapte din case nu vor mai avea nevoie de declarații pe propria răspundere.

Astfel, românii vor putea rămâne în afara locuinței/gospodăriei și în intervalul orar 20:00 – 05:00 în acest weekend.

Dispar restricțiile de circulație în noaptea de Înviere, dar cum circulă mijloacele de transport în comun?

Și mijloacele de transport vor avea un regim diferit în noaptea de Înviere, în care se suspendă restricțiile de circulație.

În perioada 30 aprilie – 3 mai 2021, toate liniile de transport public ale Societății de Transport București (STB) vor funcționa cu parcul de vehicule programat corespunzător unei zile de duminică.

Autobuzele liniilor de noapte și cele ale liniei expres 783, precum și tramvaiele liniilor 1 și 10 vor asigura serviciul de transport public în noaptea de Înviere. Suplimentar, STB va menține în circulație, pe tot parcursul nopții, tramvaiele liniei 41. Acestea vo circula la intervale de 35 de minute.

Cei care vor să verifice graficele de circulație pentru fiecare linie de transport pot accesa site-ul STB, secțiunea Trasee.

În zilele de 30 aprilie, 1,2 și 3 mai, trenurile de metrou vor circula conform programului zilelor de weekend și sărbătorilor legale pe toate magistralele.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide