Care sunt, de fapt, restricțiile impuse în București? Șoferii trebuie să știe

Autor: David Andrei 25 mart. 2021 Știri auto

Informațiile contradictorii cu privire la restricțiile impuse în București se răspândesc rapid. Șoferii trebuie să știe ce au de făcut. Ce se întâmplă, de fapt, în Capitală?

GALERIE FOTO

În București, ca și în multe alte orașe din restul țării, Guvernul adoptă noi restricții. Se va recurge la reducerea intervalului în care este permisă circulația. Vom putea ieși din case doar cu declarație în intervalul orar 20:00 – 05:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Măsura se va aplica în localitățile în care incidența este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, inclusiv în București. Aceasta se va aplica pe toată durata săptămânii acolo unde rata de incidență este de peste 7,5 la mia de locuitori.

Poliția Română le reamintește șoferilor că trebuie să respecte restricțiile. Nici conducătorii auto nu pot ieși din casă decât pentru motive bine întemeiate. Pe listă se regăsesc:

  • Deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi.
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță. Este inclusă aici și achiziționarea de medicamente.
  • deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătorie.
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Șoferii care părăsesc locuința/gospodăria în intervalul orar cu restricții trebuie să aibă la ei o declarație pe proprie răspundere sau o adeverință de la angajator.

Ce se întâmplă cu restricțiile din București în sectorul 5?

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a încercat implementarea unor măsuri drastice. Acestea au fost luate în calcul după ce rata de infectare a ajuns la 5,6. Aceasta este însă, mai mică decât rata de infectare înregistrată în Sectorul 1 (8,2), Sectorul 2 (6,5) și Sectorul 4 (6,2) și Sectorul 6 (6,5).

La 24 de ore de la propunerea restricțiilor, după o discuție cu prefectul Capitalei, edilul de sector a anunțat suspendarea dispoziției date miercuri. Prefectul i-a sugerat primarului de sector să aștepte măsurile care se vor impune la nivelul Capitalei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide