Revoltător: Accidentul produs de șoferul ministrului Lucian Bode a fost mușamalizat

Autor: Cristian Agatie 12 oct. 2021 Știri auto

Revoltător: Accidentul produs de șoferul ministrului Lucian Bode a fost mușamalizat, la mai bine de un an în care dosarul s-a plimbat de la procurorii din Pitești la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București și apoi la Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General.

Intră în Galeria FOTO

Nicio pedeapsă pentru ministrul Bode sau pentru șoferul acestuia, care a depășit coloana de mașini pe line continuă și a lovit o mașină care circula regulamentar. Dosarul în care au fost efectuate cercetări în legătură cu accidentul auto produs în august 2020 a fost clasat, potrivit Agerpres, care citează surse din Parchetul General.

Iniţial, dosarul a fost deschis de procurorii din Piteşti, care l-au trimis apoi la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, după care a fost preluat de Secţia Parchetelor Militare, din dispoziţia procurorului general Gabriela Scutea.

Procurorii militari s-au ocupat de acest caz deoarece şoferul care conducea maşina în care se afla ministrul Bode este angajat al Serviciului de Protecţie şi Pază.

Accidentul produs de șoferul ministrului Lucian Bode a fost mușamalizat. Cum s-a produs accidentul

Pe 30 august 2020, autovehiculul în care se afla Lucian Bode a fost implicat într-un accident rutier pe DN7, în zona localităţii Drăganul, din judeţul Argeş. Din primele cercetări a rezultat că autoturismul marca Volkswagen Touareg în care se afla ministrul a intrat pe contrasens şi a lovit un alt vehicul care circula regulamentar. În urma evenimentului rutier au fost răniţi şoferul maşinii care circula regulamentar şi o pasageră, ambii de cetăţenie poloneză.

Conform unor imagini filmate de un motociclist aflat în trafic, maşina în care se afla Bode, având semnalele acustice şi luminoase pornite, a intrat pe contrasens şi a depăşit o coloană de maşini, deşi drumul era marcat cu linie continuă. La scurt timp, maşina s-a ciocnit cu un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus şi s-a oprit într-un gard.

Potrivit unui fost șef al Poliției Rutiere, mașina care-l transporta pe ministrul Lucian Bode nu ar fi avut voie să dispună de semnale luminoase și acustice. În plus, depășirea coloanei de mașini se poate face doar la deplasarea în coloană, când în față se află o mașină de poliție care deschide calea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide