Ce spune președintele Klaus Iohannis despre accidentul lui Lucian Bode – VIDEO

Autor: George Cristea 03 sept. 2020 Știri auto

Accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, pe drumul dintre Pitești și Râmnicu Vâlcea, a fost filmat de un motociclist care spune că a știut „că o să facă accident mai devreme sau mai târziu”. Iată ce spune președintele Klaus Iohannis despre accidentul lui Lucian Bode.

Intră în Galeria FOTO

Filmarea în care mașina ministrului Transporturilor Lucian Bode depășește coloana de mașini pe linie continuă și în curbe fără vizibilitate, înainte de a lovi o altă mașină care circula regulamentar a ridicat numeroase semne de întrebare despre conduita la volan a șoferului, dar și despre atitudinea lui Bode. Asta deoarece este imposibil de înțeles cum ministrul Bode permite șoferului să circule în maniera inconștientă în care o face, asta dacă nu cumva chiar ministrul îl încurajează să procedeze astfel.

Un motociclist aflat în trafic în localitatea Dumbrăvești, unde a avut loc acum două zile impactul, a filmat mașina oficialului în timp ce depășea o coloană de autovehicule aflate în trafic, pe linie continuă. Se aude un sunet de sirenă, iar comentariul motociclistului este că provine de la autoturismul care continuă să depășească mașină după mașină. Asta înainte de a fi la un pas de a scoate în decor un șofer care circula pe contrasens. Impactul este evitat.

Cum s-a produs accidentul în care a fost implicat ministrul Bode?

Motociclistul își continuă drumul, are în continuare în raza camerei de filmare mașina în care se afla, pasager, ministrul Transporturilor. Deja drumul național avea două benzi, numai că în momentul în care întâlnește coloană și pe banda a doua, mașina ministrului continuă să meargă, pe contrasens, tot pe pod, tot pe linie continuă, până iese din cadru.

„Accident ministru Bode – Touareg cu sirene la Dumbrăveşti, Râmnicu-Vâlcea Piteşti. După ce i-am văzut cum intră în curbă fără vizibilitate, am ştiut că o să facă accident mai devreme sau mai târziu”, a scris cel care a postat imaginile online.

Potrivit unui fost șef al Poliției Rutiere, mașina care-l transporta pe ministrul Lucian Bode nu ar fi avut voie să dispună de semnale luminoase și acustice. În plus, depășirea coloanei de mașini se poate face doar la deplasarea în coloană, când în față se află o mașină de poliție care deschide calea.

„Însoțirea miniștrilor se face la cerere. O mașină de poliție trebuie să fie în față, iar mașina însoțită stă în spate. Nu am date, dar e posibil ca mașina miistrului să fi gonit ca să ajungă mașina de poliție. În mod cert însă, o astfel de mașină nu poate să aibă dispozitive luminoase sau acustice. Astfel de depășiri cum vedem în imagini pot fi făcute doar dacă mașina de poliție era în față”, a declarat la Digi24 Lucian Diniță, fost șef al Poliției Rutiere.

Ce spune președintele Iohannis despre accidentul lui Lucian Bode

Întrebat despre accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, preşedintele României a spus că autorităţile competente vor face investigaţiile necesare, dar că, în urma
acestuia, se pot trage două concluzii.

„În primul rând este regretabil că se întâmplă un accident chiar în condiţiile în care în maşină se afla un demnitar. De aici, putem să tregem cel puţin două concluzii: prima, că nu este bine să te grăbeşti când vrei să ajungi cu maşina undeva, şi ăsta e un lucru de care ar trebui să ţinem cont cu toţii, doi, se vede din păcate foarte clar nevoia dezvoltării infrastructurii” , a spus Klaus Iohannis.

Din păcate, în ciuda celor declarate de șeful statului, nu lipsa infrastructurii a provocat accidentului ministrului Lucian Bode, ci inconștiența șoferului său care a mers kilometri întregi pe contrasens, depășind coloana inclusiv în curbe fără vizibilitate. Acesta a fost rănit în accidentul în urma căruia a rămas și fără permisul de conducere. Accidentul este anchetat de Parchetul Militar, dat fiind că mașina aparținea SPP.

Nu este primul accident în care a fost implicat un demnitar al statului. Cel mai răsunător este, desigur, cazul ministrului de Interne Gabriel Oprea, în coloana căruia și-a pierdut viața polițistul Bogdan Gigină. În decembrie anul trecut, mașina fostului ministru Daniel Chițoiu a pătruns pe contrasens și s-a ciocnit cu o altă mașină condusă regulamentar, omorând două persoane aflate în aceasta.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide