Rimac Nevera este prea rapid pentru drumurile publice. Un șofer s-a autodenunțat pentru că a depășit viteza legală – VIDEO

Autor: Marius Vișan 05 iun. 2021 Știri auto

Proaspăt lansatul Rimac Nevera, probabil cel mai rapid vehicul de pe pământ, este subiectul unei controverse. Asta după ce a apărut în social media o filmare cu hipercarul electric în timp ce depășește viteza legală pe un drum public.

În videoclip, Nevera este filmat accelerând până la o viteză de 232 km / h pe un drum cu două benzi, de pe lângă Dubrovnik, Croația. După cum a observat site-ul Motor1.com, mașina se afla pe o porțiune de drum cu o limită de viteză de 90 km/h, ceea ce înseamnă că mașina depășea limita cu 142 km/h.

Rimac Nevera este prea rapid pentru drumurile publice

Într-o postare pe Facebook, fondatorul companiei, Mate Rimac, și-a cerut scuze pentru comportamentul periculos în numele companiei. El a adăugat că șoferul a sunat el însuși la poliție pentru a mărturisi. El a adăugat că șoferul va fi pedepsit la fel ca orice alt șofer care încalcă legea.

Intră în GALERIA FOTO

Oficialul Rimac a sugerat că incidentul s-a întâmplat la un eveniment de lansare. Cu această ocazie compania a invitat clienți din întreaga lume să conducă mașina în condiții reale. El a concluzionat că firma auto va fi mai atentă în ceea ce privește supravegherea șoferilor în viitor.

El a adăugat că toți șoferii la eveniment știau că va exista un al doilea test pe o pistă închisă pentru a permite clienților să testeze întregul potențial al mașinii. Cu toate acestea șoferul din imagine a apăsat prea mult pedala de accelerație.

Rimac Nevera folosește patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată, producând o putere totală de 1.914 CP și 2.360 Nm.

Energia este furnizată de un pachet de baterii litiu / mangan / nichel răcit cu lichid. Capacitatea acestuia este de 120kWh, fiind proiectat de la zero de compania Rimac.

Autonomia este evaluată la 547 km pe ciclul WLTP. Oficialii Rimac susțin că Nevera este capabil de un sprint 0-96 de km/h de 1,85 secunde, în timp ce viteza maximă este stabilită la 412 km/h.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide