Ritmul incredibil în care este construit drumul expres Craiova-Pitești

Autor: Elena Luchian 29 iun. 2021 Știri auto

Drumul Expres Craiova-Pitești avansează într-un ritm incredibil. Un tronson de aproape 40 de kilometri ar putea fi gata anul acesta, deși termenul de finalizare este anul viitor.

GALERIE FOTO

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a făcut publice imagini noi, filmate cu ajutorul unei drone, pe lungimea Drumului Expres Craiova-Pitești. Tronsonul 2, care se întinde pe o distanță de aproximativ 40 de kilometri, avansează extrem de rapid. Contrar estimărilor, acest tronson ar putea fi finalizat până la sfârșitul acestui an. Termenul de finalizare este este al doilea trimestru din 2022.

Potrivit informațiilor furnizate de CNAIR, în această perioadă, antreprenorul desfășoară activități de așternere a covorului asfaltic. În paralel se efectuează lucrări de terasamente, lucrări specifice la poduri, pasaje și podețe.

Tronsonul 2 din Drumul Expres Craiova-Pitești – cifre

Filmarea cu drona arată ritmul alert în care se lucrează la tronsonul 2, de 39,85 kilometri, cuprins între Balș și Slatina. Acesta este împărțit în două loturi: Robănești-Brăneț (18,5 kilometri) și Brăneț-Slatina (21,35 kilometri). Tot aici se construiește și podul peste râul Olt. Valoarea contractului este de 1,45 de miliarde de lei.

Pentru execuția tronsonului 2 din Drumul Expres Craiova-Pitești, care integrează 34 de structuri, se vor utiliza peste 20.000 m3 de beton și peste 3.200 de tone de oțel beton.

Drumul Expres Craiova-Pitești va avea o lungime totală de 121,18 kilometri și va urma traseul Pitești – Slatina – Craiova. Acesta va purta denumirea DX12, va avea două benzi pe sens  și va fi primul drum expres din țara noastră. Șoferii vor putea circula pe această rută cu viteze de până la 120 km/h.

Potrivit contractului semnat în decembrie 2018, termenul de proiectare a fost de 12 luni, iar cel de execuție este de 24 de luni.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captura video CNAIR



Comentarii
Inchide