Se lucrează intens la viitorul drum expres Craiova Pitești – VIDEO

Autor: George Cristea 23 oct. 2020 Știri auto

Se lucrează intens la viitorul drum expres Craiova Pitești, după cum o dovedesc imaginile postate de compania națională de drumuri pe pagina sa de Facebook. Constructorii toarnă deja covoare asfaltice pe mai multe secțiuni.

Intră în Galeria FOTO

Drumul expres Craiova Pitești, cerut insistent de Ford România pentru a facilita livrarea mașinilor produse la Craiova către vestul Europei, începe să prindă contur. În cele mai recente imagini filmate cu drona, CNAIR arată cum decurge operațiunea de asfaltare. Drumul expres DX12 Craiova Pitești a fost împărțit în patru tronsoane, iar trei dintre acestea au fost atribuite unui antreprenor român – ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L.. Cele trei tronsoane însumează aproape 105 km de drum rapid, restul de 18 km fiind construiți de  italienii de la Tirrena Scavi.

Viitorul drum expres Craiova Pitești prinde contur

Potrivit CNAIR, ritmul construcției este unul bun pe tronsoanele construite de UMB Spedition. Dacă lucrările nu vor întâmpina dificultăți, finalizarea drumului expres care va lega Craiova de Pitești ar trebui să se întâmple în 2023. Potrivit Asociației Pro Infrastructură, lucrările sunt ceva mai întârziate pe primul tronson al DX12, cel construit de Tirrena Scavi. Acesta are termen de finalizare în 2021, dar lucrările au început târziu în cursul anului 2019, iar stadiul actual nu depășește 10%.

De altfel, am putea spune că pe lotul 1 al viitorului drum expres se lucrează atât de intens, încât locuitorii din zonă au început deja să care cu căruțele materialele de construcție care ar fi trebuit folosite la construcția viitoarei șosele de mare viteză.

Este poate cel mai bun an pentru constructorul român Dorin Umbrărescu, căci a reușit să-și adjudece nu mai puțin de opt licitații. Valoarea contractelor câștigate doar în acest an sare de 5,5 miliarde de lei. Firmele lui au mai câștigat și contractele pentru 42 de kilometri din Autostrada Transilvania, loturile doi și 4 din Autostrada de Centură București Nord cu o lungime de 24 de kilometri. Și centura Galațiului, dar și Drum Expres Brăila – Galați vor fi construite tot de firmele sale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide